Дистрикт
У покрету

Briljantni naši

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić (član šabačkog KK “Zorka” već 5 godina), osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara, na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

Marko Tomićević-Milenko Zorić ( Foto: Kajakaški savez Srbije )

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, ostavivši za čak dve sekunde iza sebe posadu Slovačke (3:10.725). Bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke.
Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću ovo je najveći uspeh u karijeri, uz osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine.
Kajakaši Nebojša Grujić (član šabačkog KK “Zorka” već 10 godina)  i Marko Novaković osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Račicama. Oni su u A finalu discipline kajak dvosed na 200 metara kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Nebojša Grujić i Marko Novaković ( Foto: Kajakaški savez Srbije )

Prvo mesto u trci koja je do samog kraja bila neizvesna osvojili su reprezentativci Mađarske, Balaš Birkaš i Mark Balaška, sa vremenom 30.912, a nepune dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Španci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278). Naši bronzani reprezentativci tako su na najznačajnijoj ovogodišnjoj kajakaškoj smotri potvrdili treće mesto u svetskoj eliti, osvojeno 2015. godine na SP u Milanu.

Izvor: KSS

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима