Distrikt
Društvo U pokretu

BLAŽENKA POKLANJA OBRVE I VRAĆA OSMEH ONKOLOŠKIM PACIJENTKINJAMA

Blaženka Tešić iz Loznice pokrenula je akciju besplatnog crtanja obrva onkološkim pacijentkinjama. Ovim gestom ona želi ženama da vrati osmeh na lice, jer je i sama vodila životne bitke iz kojih je izašla kao pobednik.

Humana Lozničanka i sama je prošla kroz veliku borbu (Foto: Distrikt)

Zagrljaj i podrška najmanje je što može da se dobije u kozmetičkom salonu Blaženke Tešić. A onima koji prolaze kroz najteže bitke, ova mlada žena daruje mnogo više. Ona poklanje obrve onkološkim pacijentkinjema.

– Ideju da poklanjam obrve onkološkim pacijentkinjama dobila sam kada mi je onkološka pacijentkinja bila u salonu. Kroz razgovor i shvatanje kroz šta je ona prošla, stekla sam želju da joj poklonim obrve – priča kozmetičarka Blaženka Tešić i dodaje:

– Ona je to odbila. Kada se pogledala u ogledalo rekla je da sam joj vratila lični identitet i da sada može da se fotografiše za ličnu kartu jer je ponovo lepa.

Žena ženi je najveća podrška (Foto: Distrikt)

Baš u januaru, mesecu darivanja, pre tri godine ona je vodila bitku za život. Preživel je tri operacije u jednom danu, ali se uz borbu lekara vratila svojoj porodici. Zato sve čini da ženama koje pate bude podrška.

– Znam šta znači izgubiti samopouzdanje, a znam i šta znači kada se našminkamo i budemo lepe, sređene i zadovoljne same sobom. Pošto ja danas imam mogućnost da radim obrve i da vratim nekom osmeh na lice tim putem, a nemam mogućnost da dajem krv, rešila sam da u svom salonu poklanjam obrve ženama koje su prošle najtežu životnu bitku – kaže ona.

Čini ono što je do nje (Foto: Distrikt)

Otkada je objavila ovu vest, javile su se mnoge žene i posle hemioterapije, koja je nemilosrdna za kosu, trepavice  i obrve, zakazale svoj termin.

– Veliki je broj obolelih. Javljale su mi se žene koje su trenutno u ciklusima hemioterapije, sa zahvalnošću što sam pokrenula tu akciju. Rekle su da će doći kad prođe taj period odmaranja. Kod mene nema određeno vreme, pošto ta akcija „Plati osmehom“ je globalna ali je ograničena na mesec oktobar, a u mom salonu će dobiti obrve u bilo kom mesecu – poručuje ova humana Lozničanka.

– Javile su mi se koleginice koje, takođe, žele da podrže akciju, zahvalna sam im i mislim da bi to trebalo da se digne na mnogo viši nivo u našoj zemlji – kaže.

Poklanja obrve i vraća osmeh na lice (Foto: Distrikt)

Njena akcija nema rok trajanja, a uverena je da će svojim gestom motivisati i druge da ponude pomoć onima kojima je ona potrebna a da to košta samo jedan osmeh.

Svideo vam se tekst?