Дистрикт
Друштво

БАКА И ДЕКА У ЗНАК ЗАХВАЛНОСТИ ВОЛОНТЕРИМА НАПРАВИЛИ ТОРТУ

Да они којима је помоћ ових дана најпотребнија, умеју да врате истом мером, показали су бака и дека из Лознице. Они су, у знак захвалности, направили торту за младе, који им од почетка ванредног стања помажу, а да се низ добрих дела не би прекинуо, заузврат су од волонтера, поред редовне испоруке намирница, добили и један поклон пакет. Тако најстарији и најхуманији добрим на добро узвраћају.

Захвалили се волонтерима на свој начин (Фото: приватна архива)

Због бриге и љубазности, коју им волонтери градског Штаба за ванредне ситуације града Лознице пружају, Цвија и Чедомир Мијић, обоје у осмој деценији живота, осетили су потребу да узвратe на свој начин. Пред Васкрс све дежурне у Кол центру изненадили су тортом, коју су уручили дежурном волонтеру, након што је за њих обавио куповину.
Лозничка пензионерка неуморно одржава башту и домаћинство и припрема се за крсну славу Ђурђевдан, када има у плану да поново нешто слатко умеси за волонтере, који је подсећају на њене унуке.
– Сви су добри, послушају ме. Сетим се да, ако мој унук тако неком помогне, и њему ће неко нешто дати. Све су то моја деца – каже бака Цвија.

Кућни послови не могу да чекају (Фото: приватна архива)

Као што је случај са многим пензионерима, њихова деца живе у другом граду, па нису у могућности да често долазе. Зато умеју да цене драгоцену услугу.
-Наша ћерка живи у Новом Саду и не може да дође због посла. Имамо унуке у Шапцу, они због школских обавеза не могу да дођу тако често да нам помогну. Немам речи, хвала им свима, услуже нас, однесу, донесу као што би и моје дете – објашњава дека Чеда.

Живе сами па им је помоћ неопходна (Фото: приватна архива)

Да помоћ најближима оплемењује научили су сви који ванредно стање проводе на услузи суграђанима.
– Овај гест све нас у Кол центру пријатно је изненадио па смо осетили потребу, да поред редовне испоруке намирница, и ми узвратимо пажњу скромним поклоном – каже Гордана Антић, девојка која од почетка ванредног стања активно волонтира.

Још један поклон од волонтера (Фото: приватна архива)

Како за волонтере, тако и за све грађане ово је важна животна школа.
– Понекад је, поред конкретне помоћи потребна и само лепа реч у овим тешким ситуацијама. Наши волонтери заиста пружају сву помоћ из срца, што наши најстарији суграђани примете, као што смо видели на примеру породице Мијић, која је имала потребу и да на неки начин узврати. Ова ситуација ће проћи, али задовољство давања, дати и помоћи људима који су невољи је нешто што остаје за цео живот – закључио je координатор Кол центра Милорад Матић.
Волонтери лозничког Штаба за ванредне ситуације 24 сата сваког дана на услузи су суграђанима, који због самоизолације или старосне границе нису у могућности да сами обаве куповину, оду у апотеку, подигну пензију или уплате рачуне. Они којима је помоћ потребна, оваквим гестовима узвраћају људима, који из дана у дан то обављају уместо њих.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима