Дистрикт
Друштво

А ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ 30.000 ДИНАРА!


Шабачка фирма Картонвал доспела је у жижу јавности када је на друштвеним мрежама освануло обавештење у ком директор Зоран Петковић, због малог одзива радника за имунизацију, саопштава да ће запосленима који се не вакцинишу ускратити ускршњу награду.

Вакцинисанима следи празнична, а и специјална награда (Фото: Јадранко Губелић)


Због критика запослених да спречава слободан избор и намеће вакцинацију и онима који то не желе, огласио се убрзо новим обавештењем, у ком истиче да је циљ био искључиво да спрече масовну трансмисију вируса у Картонвалу.

Циљ је спречавање трансмисије вируса у фирми (Фото: Јадранко Губелић)

Као директор, како је истакао, дужност му је да да учини све да запослени буду безбедни, што ће се постићи само ако 90% запослених буде вакцинисано.

-Нама је сваки човек битан у производњи и у страху смо од масовне трансмисије и мислио сам да могу да на такав начин скренем пажњу, али људи су то примили лоше и више се насекирали због губитка награде него губитка посла или колеге. Зато ми је пало на памет да не доделим награду за колективни резултат, већ за колективну одговорност у борби против пандемије – рекао је Петковић.

Пре свега награда за одговорности (Фото: Јадранко Губелић)


Због осуда на друштвеним мрежама и негативних коментара, Петковић је неколико дана касније изашао са новом наградом за колективну одговорност у борби против епидемије вируса КОВИД 19. Износ награде за сваког имунизованог износиће 30.000 динара.
– Ја сам сада награду дуплирао. Сматрам да је тај трошак оправдан ако успемо да вакцинишемо већину запослених у Картонвалу. Надам се да сам сада поправио општи утисак и да ћемо испунити оно што смо
желели, да се што више људи имунизује – казао је он.

Мотивација за имунизацију 30.000 динара (Фото: Јадранко Губелић)


До сада је у овој фирму вакцинисано око 30 одсто од 268 запослених, и многи су подржали ову акцију.
– Нормално, томе се једино спашава живот и свако нормалан то тако схвата. А још кад добијеш 30.000 динара, то је добродошло – каже Милан Шашић.

Награда за примену цивилизацијске тековине (Фото: Јадранко Губелић)

Због, како су навели, праве хајке против Картонвала Београд и његовог директора Зорана Петковића, који се оптужују да своје запослене приморавају да се вакцинишу, јавности су упутили саопштење и запослени у овом колективу. У саопштењу наводе да су друштвене мреже препуне увредљивих и нетачних информација и
о фирми и о њеном директору, који се оптужује за мобинг, дискриминацију и уцене, а Синдикат полиције је против њега чак поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Запослени подржавају одлуку управе (Фото: Јадранко Губелић)


Огорчени неистинама, лажима и хајком коју неки центри моћи преко медија воде против, како истичу, фирме и директора, у саопштењу подсећају да је просечна нето зарада за претходних 12 месеци
износила је 86.860,00 динара, да се радницима плаћа да сопственим аутомобилима долазе на посао, а да је директор још пре годину дана донирао 10,5 милиона динара Влади РС, Граду Шапцу и Новом
Пазару, док је болницама донирао близу милион динара у виду заштитних маски и визира.

Фирма у којој су радници задовољни (Фото: Јадранко Губелић)

Због свега тога, како наводе у саопштењу, не могу да дозволе да се шире лажи и каља углед директора и фирме.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима