Distrikt
Društvo

U REDU ZA HLEB I „SA HLEBOM“

U redovima ispred marketa danas se čekalo i do sat vremena. Šapčani su u velikom broju izašli da se pripreme za predstojeći vikend, koji će, zbog produženog policijskog časa, provesti u svojim domovima. Dok trgovine ubeđuju kupce da će biti svega i za sve, sudeći po slici, oni im baš mnogo i ne veruju. U skladu sa novim preventivnim merama svi su opremljeni zaštitnom maskom i rukavicama, jer, u suprotnom, nije moguće obaviti kupovinu.

Kraj reda je iza zgrade (Foto: Distrikt)

Red za kupovinu ispred marketa završava se sa druge strane objekta i tako je gotovo ispred svih prodavnica. Mnogi su se u ovim okolnostima naučili strpljenju, ali i odgovornosti, budući da su svi opremljeni zaštitnom maskom i rukavicama.
– Red me ne morališe uopšte, mislim da će biti uspešna kupovina. Spisak za kupovinu je uobičajen, kore za pitu, kvasac, nema panike – pričaju u redu.

U redu se čeka i po sat vremena (Foto: Distrikt)

Većina kraj sedmice koristi da se pripremi za sledeću, pa je i čekanje izvesnije. Na redove su, kažu, već navikli.
-Čekala sam oko pola sata, ali sam kupila sve što mi treba za narednih deset dana, tako da nije strašno – kaže nasmejana sugrađanka.

Priprema za sledeću nedelju (Foto: Distrikt)

Zamrzivači su uglavnom na vreme obezbeđeni, ali uvek nedostaje još nešto. Ovo je vreme i kad se valja prepustiti hedonizmu.
-Slanina, čvarci, beli luk i dobra rakija za uživanje – poručuje jedan Šapčanin.

Sve je spremno za narednu sedmicu (Foto: Distrikt)

Kese i gepeci auta su puni, namirnica ima za celu sledeću nedelju.

Svideo vam se tekst?