Distrikt
Društvo

NESTANAK LINE PODIGAO ŠABAC NA NOGE, A ONA JE SAMO OTIŠLA DA TRAŽI GAZDARICU

Lina, umiljata i poslušna retriverka, kod porodice Jelesić je punih 11 godina i nikada nije napuštala dom do pre nekoliko dana. Kada se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Lina nestala, ceo Šabac digao se na noge da je traži.
– Meni se mnogo ljudi javilo iz raznih delova Šapca i ja sam zaključio na osnovu dojava da ona ne miruje, već da obilazi okolo. Onda sam popričao sa jednim prijateljem koji je imao sličnu situaciju kada je njegova kćerka krenula da studira. Desilo se da je njihova retriverka otišla od kuće da traži kćerku – priča Milenko Jelesić.

Lina je konačno sa svojim vlasnikom (Foto: Distrikt)

Ta informacija vlasnicima je dala nadu da možda i Lina traži svoju gazdaricu koja je baš tih dana počela da radi u drugom gradu.
– Moja supruga je počela da radi u Beogradu, odlazi ponedeljekom ujutru, a vraća se petkom uveče. Tada je i Lina nestala i počela da je traži po Šapcu – priča Jelesić.

Svi su mislili da je nestala, a ona je tražila gazdaricu (Foto: Distrikt)

Stizale su fotografije Jelesićima sa različitih strana. Javljali su građani da su je videli u centru grada, kod autobuske stanice, u naselju Čavić. Međutim, vlasnici bi obično stigli kasno. Šapčani su slali fotografije prema kojima je Lina za nekoliko dana obišla ceo grad. Zaključak je bio da nekog zaista traži. Na kraju, posle desetak dana njene potrage, a i traganja vlasnika za njom, Lina se sama vratila kući.
– Samo da vidite tu scenu kad se vratila. Kćerka je čula kako ulazi u ulicu jer se lavežom oglasila. Prvo je istrčala kroz dvorište, izmazila se sa svima nama, a onda je prešla preko puta, gde živi majka moje supruge kod koje je Lina često sa njom išla, da vidi da li nije tamo – priča Milenko Jelesić.

Još jedan dokaz ljubavi psa prema čoveku (Foto: Distrikt)

Linin gest još jedan je dokaz da psi nemaju granice kada je vernost u pitanju.

Svideo vam se tekst?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *