Distrikt
Društvo

ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE DOBIO OSAM MESECI KUĆNOG ZATVORA

Tokom protekla 24 sata u Šapcu nije bilo kršenja samoizolacija i zabrane kretanja, dok su 23. marta dva lica prekršila meru samoizolacije, a zabrana kretanja se poštovala.
Od početka uvođenja mera u Šapcu devet osoba prekršilo je samoizolaciju, a na nivou Policijske uprave njih 13, i protiv tih lica podnete su  krivične prijave.
Kako saznajemo jednom licu iz okoline Šapca zbog kršenja mera samoizolacije, po Sporazumu o priznanju krivice, određena je mara kućnog zatvora, odnosno nošenje nanogice u trajanju od osam meseci, dok su ostali upućeni u pritvorske jedinice u Vršcu, Požarevcu i Pirotu do izricanja krivične sankcije. Oni se smeštaju zajedno sa pritvorenicima iz cele Srbije koji krše uvedene mere.
Odluka o samoizolaciji može se izreći i usmeno, i ona je obavezujuća. Lice koje prekrši ovu meru, odmah stiče uslov za pritvor.
Zabranu kretanja od uvođenja vanrednog stanja prekršilo je 6 lica u Šapcu, a na nivou uprave podneto je  12 prekršajnih i 4 krivične prijave.
Što se tiče lica starijih od 65 godina i zabrane kretanja, podnete su 4 prekršajne prijave i 1 krivična.
Policija i poverenik za izvršenje krivičnih sankcija prate sva lica kojima su izrečene mere. Svi koji prekrše mere samoizolacije po hitnom postupku određuje im se pritvor
Pod nadzorom u Mačvanskom okrugu trenutno je 1405 lica, 15 je testirano, a svi pristigli rezultati negativni su na COVID 19.

 

 

 

Svideo vam se tekst?