Дистрикт
У фокусу

ТРЕЋА ЗДРАВСТВЕНА АМБУЛАНТА ОД ДАНАС РАДИ СА ПАЦИЈЕНТИМА СА СУМЊОМ НА КОРОНУ

Трећа здравствена амбуланта шабачког Дома здравља „Др Драга Љочић“ од данас прима пацијенте сумњиве на корона вирус. Током двадесетчетворочасовног рада у овој амбуланти биће организован преглед пацијената са симптомима на вирус COVID 19.

Директан рад са пацијентима (Фото: Дистрикт)

Запослени у овој амбуланти  улазиће из дворишта, а пацијенти на главни улаз. На улазу стоји и контакт телефон и информације за све пацијенте.
Остале амбуланте раде у две смене, од 7 до 18 часова и то за пацијенте који имају друге тегобе. Сеоске амбуланте раде у једној смени.

Двадесетчетворочасовно радно време (Фото: Дистрикт)

Препорука пацијентима је да се јављају само у хитним случајевима, да терапију поруче телефоном, а старијим пацијентима се саветује да не долазе како би се смањила циркулација становништва.
Министар здравља Златибор Лончар рекао је раније да ће здравствене установе променити режим рада како би се здравствени радници што мање оптерећивали и заштитили.
Он је нагласио да ће се радити само операције пацијентима којима је угрожен живот, а да се одлажу све интервенције које нису хитне.

Остали пацијенти преусмерени на друге амбуланте (Фото: Дистрикт)

Тим мерама прилагодила се и шабачка Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“.
Пацијенти који примају хемиотерапију, иду на хемодијализу или имају другу врсту терапије у континуитету настављају са уобичајеним режимом, али уз повећан опрез, како би се ризик ширења вируса смањио на минимум.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима

Comments

  1. Zato u medicini rada nece da primaju redovne pacijente,a terapiju daju telefonski kao da su pacijenti gubavi.Drago mi je da su se barem lekari iz trece zdravstvene setili da su zdravstvena struka I u teskim trenucima

  2. Postovani,
    Moja kcerka od 15 g.ima vecu rupturu (traumu) bubne opne, slajfna je ispala, a pila je preventivno antibiotik.
    Kada mozemo doci na kontrolu koja je zakazana kod dr Djenadic?
    I, kako da se zastitimo od eventualne komplikacije, upale ili sl?
    Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *