Дистрикт
Занимљивости

Tik-Tak za kog je kucalo srce

Za rođene sedamdesetih godina prošlog veka ovo je sastavni deo detinjstva. U isčekivanju novog broja omiljenog časopisa Tik-Tak koji je izlazio na svake dve nedelje, prolazili su školski dani. A onda bi učiteljica iz tek raspakovanih paketa delila magične dečje novine.

TIK-TAK: časopis uz koji se odrastalo!

Prvi broj Tik-Taka pojavio se još daleke 1969. godine, kao još jedan izdanak tada jako poznate izdavačke kuće iz Gornjeg Milanovca. Kako je popularni dečji list „Dečje Novine“ uglavnom sadržinski bio namenjen višim razredima, u istoimenoj redakciji su počeli da razmišljaju o pokretanju još jednog školskog lista, ovoga puta namenjenog mladjim uzrastima. Srećko Jovanović, jedan od dvojice osnivača Dečjih Novina, prosvetni radnik i poznavalac književnosti za decu, okupio je tim ljudi koji su činili prosvetni radnici, pedagozi, psiholozi, likovni umetnici, književnici i novinari.

Novine koje su se volele

Na početku izlaženja lista glavni junak se zvao Tik-Tak, a društvo su mu pravili vršnjaci Beba i Boba. U listu je izlazo i strip „Mirko i Slavko“. Danas su ga uspešno zamenili internet junaci, kojima oni iz Tik-Taka prkose iz sećanja.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима