Дистрикт
У фокусу

САМО ЈЕДАН ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИК У ПОРОДИЛИШТУ ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ

Након сазнања да је код једне бабице у шабачком породилишту утврђено присуство корона вирус, тестирано је 68 здравствених радника, 31 јуче из прве смене, а 37 данас из осталих смена од којих је само један узорак позитиван на Ковид 19.  Реч је о медицинској сестри која је била у смени са бабицом позитивном на корону и интезивно се дружила.

-Акушерска сестра која је прва заражена, и поред тегоба долазила је на посао, а тек када је лекар примето да кашље и посаветовао је да напусти посао, она је признала да има тегобе од раније – објашњава наш извор.

Завод за јавно здравље, обавио је дезинфекцију простора и узорковао све запослене из те службе. Срећом, испоставило се да је од 68 запослених само један узорак позитиван. Реч је о медицинској сестри, која је одмах изолована. Она ће бити пребачена у болницу за лакше оболеле у Београду.
Одељење Породилишта у Шапцу је дезинфиковано и успостављен је нормалан и безбедан режим рада, а сви порођаји се обављају према предвиђеним здравственим протоколима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима