Дистрикт
Друштво

ШАБАЧКИ ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ МОЛЕ ГРАЂАНЕ ДА БУДУ УЗ ЊИХ КАД ИМ ЈЕ НАЈТЕЖЕ

Вест да су корона вирусом инфицирани здравстени радници у Шапцу, пратиле су бројне полемике у јавности, али и осуђујући коментари на рачун здравствених установа и запослених у овом граду. Аплауз, који су грађани слали здравственим раднцима са балкона, очигледно није био довољно громогласан да утихне негативна кампања на рачун оних који су у првим борбеним редовима за сваки људски живот. Молбу да грађани буду уз њих сада кад им је најтеже, на свом сајту објавила је шабачка Општа болница “Др Лаза К. Лазаревић”.

– Овог момента сви морамо да будемо тим. Надамо се да ће тако и бити.
Ми у Општој болници не желимо никакве расправе, већ само подршку, јер имамо огромну жељу и вољу да ову битку добијемо заједно.
Ситуација у нашој установи  је потпуно контролисана и све службе раде са оптимумом капацитета, имамо довољно свих потребних ресурса како људских, тако и материјалних.
Очекивано је да у време овако тешке епидемије буде и заражених здравствених радника.
Они су војници на првој борбеној линији у рату против непријатеља који се зове COVID19-  корона вирус. Зато су они данас хероји.
Напомињемо да од суботе до данас нису забележени случајеви новооболелих.
Ми у Општој болници се свакодневно суочавамо са низом проблема, али их у ходу успешно решавамо. Нама је овог момента приоритет да лечимо и да будемо храбри и професионални.
Зато грађани Шапца будите оно што јесте, достојни ситуације у којој се налазимо, верујте у здравствени систем и заједно са нама издржите док све ово не буде иза нас – наводи се у сапштењу Опште болнице Шабац.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима