Distrikt
U fokusu

REKORDAN BROJ TESTIRANIH! NEMA INFICIRANIH U ŠAPCU

Veterinarski specijalistički institut u Šapcu juče je obradio rekordan broj uzoraka na Kovid 19 – čak 289, što je duplo više od projektovanih kapaciteta ove ustanove. Osim 173 uzorka iz Mačvanskog okruga, u laboratoriji Veterinarskog instituta, koja poseduje PI SI AR metodu za testiranje na koronu, obrađeno je 116 uzoraka iz Kolubarskog okruga. Testiranje koje je završeno u kasnim večernjim satima pokazalo je da u Šapcu nema inficiranih ovim virusom, dok je neznatno porastao broj novoobolelih u Loznici. Pod zdravstvenim nadzorom u okrugu je 519, dok je u Šapcu i dalje stanje nepormenjeno i inficirano je 69 osoba.

Rade danonoćno (Foto: Distrikt.rs)

U Veterinarskom institutu kažu da su u vanrednim okolnostima radili vanrednim kapacitetima, ali najavljuju da uskoro počeinju i sa redovnim aktivnostima:
– Mi smo mukotrpnim radom koji je trajao do kasnih večernjih sati jučer uspeli da istestiramo duplo više uzoraka. Međutim, mi sada počinjemo redovan program mera i za nedelju dana nas očekuje maksimum posla, tako da ćemo angažovati sve raspoložive kapacitete. Sve veterinarske stanice počinju redovan posao, a to za nas to znači pojačan kapacitet. Ponovo ćemo uraditi reorganizaciju. Testiranje na Kovid ćemo raditi u popodnevnim satima, a pre podne posao koji smo do sada radili, i sve to u pojačanom kapacitetu – objašnjava dr vet. med. Nikola Milutinović, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Šabac.

 

Svideo vam se tekst?