Дистрикт
У покрету

РАДЕ ПОСАО КОЈИ ВОЛЕ И ШАЉУ НАЈЛЕПШУ СЛИКУ ШАПЦА

Како изгледа радити најлепши посао у Србији зна Шапчанка Ана Костадиновић. Ова девојка, апсолвент новинарства на Факултету политичких наука, победила је на Конкурсу објављеном на „Serbian Adventures“, платформи за онлине резервисање туристичких тура по Србији. На половини путовања обишла је и свој родни град.

О путу по Србији извештава на друштвеним мрежама (Фото: М. Лазић)

На посао из снова кренула је пре месец и по дана, а утисци превазилазе очекивања.
– Тако како и звучи, заиста је фантастично – одушевљена је Ана.
А тај посао подразумева обилазак више од 200 туристичких дестинација у Србији, посету најзначајнијих историјских локалитета, бања, уживање у српским специјалитетима, упознавање са различитим обичајима, традицијом и културом. На крају, све то што види оком, путем друштвених мрежа преноси читаоцима.

Најдраже су објаве о родном граду (Фото: М. Лазић)

Очарана оним што је видела у једно је сигурна.
– Оно што бих волела да нагласим јесте да сам сигурна да већина људи у Србији, као ни ја пре овог посла, није знала колико лепота постоји у оквирима наших граница, колико фантастичних људи можете да упознате. Осим природе, овде је реч И о познавању културне баштине, историјских знаменитости, али И, наравно, пејзажа које је тешко препричати, чак тешко и обухватити добром фотографијом – прича девојка са најлепшим послом у Србији.

Шабац је важно место на туристичкој мапи Србије

Слика о Шапцу где је рођена биће пуна топлине, својствена Шапчанима, а баш њу бележи на половини свог путовања. Ту, у културној четврти родног града среће другу Ану, која је на истом задатку и годинама туристе води стопама Церских јунака. Све то ради зато што воли.
– То је нешто најлепше. Јер тада човек споји посао И задовољство. И онда оно што ради доноси му велико задовољство И велику испуњеност – каже Ана Павловић, туристички водич.

Баве се послом који воле (Фото: М. Лазић)

Спремна је са једним туристом да пешачи цео дан по планини Цер. И не само цео дан, већ и ноћ, уколико постоји жеља излетника за овом авантуром. За пет година стопама српске војске, римским путевима, кроз нестварне пределе пуне митова и легенди провела је 3.000 туриста.

Историјско и културно богатство града (Фото: М. Лазић)

Ту испуњеност могу да осете и туристи, када посете неку од дестинација које топло препоручују ове даме. Јер њиховом суду вреди веровати, зато што овај посао раде са пуно љубави.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима