Distrikt
Društvo

PRVA ONLAJN PIJACA U ŠAPCU

Kada su pijace zatvorene zbog korona virusa, Šapčanka Danijela Gavrić pokrenula je onlajn prodaju poljoprivrednih proizvoda. Volonteri porudžbine isporučuju na kućnu adresu, a brzom poštom šalje širom Srbije.

Kupovina iz fotelje (Foto: Distrikt)

Povrće, svežu salatu, prerađevine, jaja, mlečne proizvode mogu se poručiti pozivom na broj onlajn pijace, a porudžbina će biti isporučena u roku od pola sata, sat, u zavisnosti od adrese stanovanja. Tako radi onlajn Mačvanski dućan. Danijela Gavrić došla je na tu ideju kada su pijace zatvorene, a poljoprivrednicima otežan plasman proizvoda. Otvorila je stranicu na društvenim mrežama i počela prodaju.
– Stavljali smo njihove proizvode, nudili osnovne namirnice koje su potrebne svima, kao što su prerađevine, jaja, brašno, sve ono što se kupuje u redovnoj prodaji, svaki dan. Ono što poruče bude isporučeno u toku dana, u toku pre podneva, neko od naših mlađih volontera odveze na lice mesta, na kućnu adresu – kaže Danijela Gavrić.

Veliki izbor proizvoda (Foto: Distrikt)

To mnogo znači Dragani Đukanović koja sada svoj dimljeni sir prodaje praktično od kuće.
– Poznato je da sada u selu ima dosta poljoprivrednih radova, I mi vreme koje bi proveli na pijaci bolje da iskoristimo u svojim baštama, a kupci naruče proizvode putem brze pošte, ili ako je to bliže na kućnu adresu dobiju svoje proizvode – priča Dragana Đukanović.

Proizvode prodaje od kuće (Foto: Distrikt)

Proizvode šalju brzom poštom širom Srbije, a u Beogradu nekoliko puta nedeljno isporučuju robu kupcima.

Svideo vam se tekst?