Дистрикт
Култура

ПРОЛЕЋНО РАСПРЕМАЊЕ ПРЕД ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ

Шабачко позориште спремно дочекује „Позоришно пролеће“, сада већ препознатљив културни догађај у Шапцу. Ова манифестација, шеста по реду, одржава се након годину дана паузе, јер су корона и небезбедна сцена, на чију реконструкцију се чекало деценијама, одложиле овај значајан догађај. Декоратерски цугови су замењени, сређене су глумачке гардеробе, а билетарница је добила нови изглед.

Сцена је сада безбедна за глумце (Фото: Шабачко позориште)

На сцени градилиште, које ће ускоро заменити потпуно функционална позоришна опрема. Наима, челична конструкција за промену сценографије која је представљала ризик за глумце сада је замењена и сви су одахнули.

-Пре две године, приликом контроле, атестом је утврђено да су цугови небезбедни, јер су металне сајле већ почеле да се одмотавају, што је представљало велики ризик за глумце. Оне су окачене изнад глава људи на висини од око петнаест метара, а сви знамо колико нам је безбедност важна и на сцени и ван ње. Захваљујући разумевању града обезбђена су средства, и то је врло велики износ од шест милона динара, да бисмо наставили све наше активности. Успешно је завршена јавна набавка и сада се радови приводе крају. План је да до првог априла све буде готово, да добијемо нови атест и потврду да је све безбедно како бисмо спремни на пролеће дочекали наше Позоришно пролеће – каже Владимир Василић, директор Шабачког позоришта.

Нова билетарница (Фото: Шабачко позориште)

И ту није крај радовима. Сређене су глумачке гардеробе и билетарница.

-Ја сам имао жељу да се услови рада побољшају. Ово је велика зграда, од око две и по хиљаде квадрата и захтева много поправки, али не може све да се деси одједном. Међутим, ми смо током прошле и почетком ове године успели да реновирамо све три глумачке гардеробе, што је заиста значајно и због наших глумаца, али и оних који долазе. Затим, реновирали смо фоаје позоришта и направили нови билетарницу да се публика која долази од почетка до краја овде осећа лепо и ужива у нашим представама – истиче директор Василић.

Све је спремно за Позоришно пролеће (Фото: Шабачко позориште)

Тако ће много лакше и лепше дочекати 11. април, када почиње Позоришно пролеће.  Селекција је прошлогодишња, а репертоар за високе оцене.

-Долазе велика српска позоришта, а репертоар је познат још од прошле године. Свакодневно видимо ред испред позоришта, а колико чујем, неке представе су већ распродате – каже дирекор Шабачког позоришта.

Представа “Гардеробер” (Фото: Шабачко позориште)

Фестивал траје до 17. априла. Цена појединачне карте 1000 динара, а комплета карата 5000 динара. Резервација карата истиче 31. марта.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима