Distrikt
U pokretu

POSLOVI NA NJIVI NE MOGU DA ČEKAJU KRAJ POLICIJSKOG ČASA

Dok su za vreme najdužeg policijskog časa gradovi pusti, njive su pune. Takva slika je u plodnoj Mačvi, gde poljoprivrednici koriste lepo vreme da obave što više poljskih poslova, jer im je Vlada dozvolila da rade na svojim posedima tokom policijskog časa, ukoliko su na traktoru. Oni obećavaju da će ove godine biti hrane za sve.

Samo traktori na putu (Foto: Distrikt)

Vreme je idealno, pa setva kukuruza, kako je i planirano, može da počne. Na drumovima su samo traktori. Njihovi vlasnici rade važan posao, ali imaju još važniju poruku.
– Samo zdravlje, to je bitno, a ostalo će sve doći – kaže Dragomir Makević iz Drenovca.

Sa maskom i na njivi (Foto: Distrikt)

Zato su krenuli, jer i kalendar to pokazuje. Odlagati ne bi valjalo, jer bi to moglo da se odrazi na smanjenje prinosa.
– Mora da se spremi sve za kukuruze, da se poseje, ima mnogo ljudi koji rade. Hrane će biti kao i do sad, nije problem nikakav – kaže Željko Drezgić iz Štitara i dodaje da će se za to pobrinuti muškarci, kako i dolikuje, dok domaćice na selu ne izlaze iz kuće, osim u obavezne nabavku.

Hrane će biti kao i obično (Foto: Distrikt)

Bez obzira na sve, iako su sami, sa sobom nose maske i dok obrađuju njive. Koriste lepo vreme da što više urade od poljskih poslova.
– Vremenski uslovi ne mare za koronu. Nosimo masku i u traktoru, iako smo sami, poštujemo pravila jer i nama je u interesu da se zaštitimo – priča Makević.
Svi su zadovoljni odlukom Vlade jer su dobili dozvolu da tokom vikenda rade na njivama uz uslov da su na traktorima.

Svideo vam se tekst?