Дистрикт
Друштво Занимљивости

ПИЛОТ НАЈБРЖИХ СРПСКИХ АВИОНА ПРЕСТИГАО ТРАГАЧА „ПОТЕРЕ”

Шапчанин Иван Тадић, пилот у Војсци Републике Србије, синоћ је у квизу Потера на РТС-у, заједно са колегом Владимиром Стојановићем, историчарем, освојио 580.000 динара. Њих двојица су у последњем кругу за ову шестоцифрену суму зауставили трагача Жарка Стевановића и то одговором на питање о улози незаборавне Катице у легендарној представи Радован III.

Иван Тадић у квизу Потера (Извор: РТС)

Да вожња хеликоптера није лака ствар, то знамо сви, али Иван Тадић, пилот 890. мешовите хеликоптерске ескадриле у Војсци Србије, тврди да му је пријатније у свом љубимцу, високо у облацима, него стајати пред трагачем у ударном термину најгледанијег квиза националне телевизије.

– Имао сам трему, треће игре са брзим питањима се уопште не сећам, не знам ни на која сам питања одговорио. Знам само осећај да ми ноге дрхте. Али сам задовољан, одговорио сам на осам од десет, колико је водитељ стигао да прочита за минут. Чудно је, снашао сам се боље са бржим питањима – каже Тадић, који ради и као наставник летења.

Такмичари са заштитним лицима квиза (Извор: приватна архива)

До информација долази из пуке радозналости, али и уз пиво, на све популатнијим паб-квизовима, где се, каже, научи свашта. Њему и колеги из синоћне емисије, срећу је донела препознатљива улога Мире Бањац.

–      Мислио сам да ми је најслабија област серија и филм, а испоставило се да ми је то било најлакше. Поред знања, у квизовима потребно је и да се потрефе питања. Највише пратим историју, спорт, занимљивости, мада оно што се налази у квизовима сматрам да је махом гимназијско градиво.

За квиз га је пријавила девојка Зорица, којој је џентлменски посветио целокупну зараду.

-Све што ми уплате, пребацујем њој на рачун и она бира дестинацију за летовање – каже овај тридесетчетворогодишњак.

После заслуженог одмора, срећу можда окуша и у другим квизовима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима