Дистрикт
Друштво

ОСМЕСИ НАЈМЛАЂИХ ШАПЧАНА НАЈЛЕПША СЛИКА ГРАДА

У Шапцу je управо одржана Чивијада – белосветски вашар хумора и сатире. Као и сваке године посебну пажњу и најлепше емоције изазвао је карневал беба и трудница у оквиру ове манифестације, који је на улице извео на хиљаде Шапчана и више од 600 беба.

Маме и деца у главној улози (Фото: М. Лазић)

Најмлађи Шапчани имају привилегију да већ у најранијим месецима, у дечијим колицима или првим несигурним корацима парадирају главним улицама свога града. Најлепши разлог за заустављање саобраћаја и других редовних токова градског живота сваке године у исто време поприма све масовнији вид слављења детињства и родитељства.  А неколико хиљада људи из Шапца, али и околине, учинило је овај призор величанственим.

Маме и тате у заједничкој мисији (Фото: М. Лазић)

Ова слика сваком Шапчанину измамила је осмех. Више од 600 беба са родитељима, фамилијом, теткама, сестрама и браћом учинили су овај карневалски дан посебним, а празнична атмосфера употпуњена је снажним аплаузима, песмом и музиком.
– Мислим да је ово права слика Шапца, да то осликава Шабац. Ми уживамо данас, ово је нешто најлепше што може да се догоди у једном граду – каже једна од учесница овог дела Чивијаде.

Ово је време за њих (Фото: М. Лазић)

Маме су у стопу пратиле тате, јер било је важно да се покажу породичне вредности. Слика хармоније тако је из Шапца отишла даље и постала добар узор другим градовима.
– Дивно, заиста леп догађај и јако добар пример јер сматрам да је ово она права парада поноса. Деца су та која су понос свих нас, па тако и државе – каже поносни тата.

Осмеси су преплавили град (Фото: М. Лазић)

Виктор и Софија најчешћа су имена међу учесницима карневала, а прате их Лазар, Вукашин, Дуња, Хелена.
– Милана има две године, а Видо два месеца и уживамо данас –  прича мама чији је циљ, како каже, био да се њена деца издвоје својим именима.

Двострука радост насмејане маме (Фото: М. Лазић)

У карневалској шетњи учествовало су и  64 труднице. Све оне, како најављују, наредне године учествоваће у карневалској ревији својих беба.
Близнакиње Срна и Уна имају три месеца. Није им први излазак, али је међу најлепшим.
– Свакако посебан јер смо први пут на карневалу. Следеће године сигурно ћемо прихватити поново – поручује мама ових близнакиња звучног имена.

У центру пажње (Фото: М. Лазић)

Више од пола века смеха у Шапцу зачинили су осмеси деце, и то је једна од најлепших слика са овогодишње 51. Чивијаде.

 

 

 

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима