Distrikt
Društvo

OSMESI NAJMLAĐIH ŠAPČANA NAJLEPŠA SLIKA GRADA

U Šapcu je upravo održana Čivijada – belosvetski vašar humora i satire. Kao i svake godine posebnu pažnju i najlepše emocije izazvao je karneval beba i trudnica u okviru ove manifestacije, koji je na ulice izveo na hiljade Šapčana i više od 600 beba.

Mame i deca u glavnoj ulozi (Foto: M. Lazić)

Najmlađi Šapčani imaju privilegiju da već u najranijim mesecima, u dečijim kolicima ili prvim nesigurnim koracima paradiraju glavnim ulicama svoga grada. Najlepši razlog za zaustavljanje saobraćaja i drugih redovnih tokova gradskog života svake godine u isto vreme poprima sve masovniji vid slavljenja detinjstva i roditeljstva.  A nekoliko hiljada ljudi iz Šapca, ali i okoline, učinilo je ovaj prizor veličanstvenim.

Mame i tate u zajedničkoj misiji (Foto: M. Lazić)

Ova slika svakom Šapčaninu izmamila je osmeh. Više od 600 beba sa roditeljima, familijom, tetkama, sestrama i braćom učinili su ovaj karnevalski dan posebnim, a praznična atmosfera upotpunjena je snažnim aplauzima, pesmom i muzikom.
– Mislim da je ovo prava slika Šapca, da to oslikava Šabac. Mi uživamo danas, ovo je nešto najlepše što može da se dogodi u jednom gradu – kaže jedna od učesnica ovog dela Čivijade.

Ovo je vreme za njih (Foto: M. Lazić)

Mame su u stopu pratile tate, jer bilo je važno da se pokažu porodične vrednosti. Slika harmonije tako je iz Šapca otišla dalje i postala dobar uzor drugim gradovima.
– Divno, zaista lep događaj i jako dobar primer jer smatram da je ovo ona prava parada ponosa. Deca su ta koja su ponos svih nas, pa tako i države – kaže ponosni tata.

Osmesi su preplavili grad (Foto: M. Lazić)

Viktor i Sofija najčešća su imena među učesnicima karnevala, a prate ih Lazar, Vukašin, Dunja, Helena.
– Milana ima dve godine, a Vido dva meseca i uživamo danas –  priča mama čiji je cilj, kako kaže, bio da se njena deca izdvoje svojim imenima.

Dvostruka radost nasmejane mame (Foto: M. Lazić)

U karnevalskoj šetnji učestvovalo su i  64 trudnice. Sve one, kako najavljuju, naredne godine učestvovaće u karnevalskoj reviji svojih beba.
Bliznakinje Srna i Una imaju tri meseca. Nije im prvi izlazak, ali je među najlepšim.
– Svakako poseban jer smo prvi put na karnevalu. Sledeće godine sigurno ćemo prihvatiti ponovo – poručuje mama ovih bliznakinja zvučnog imena.

U centru pažnje (Foto: M. Lazić)

Više od pola veka smeha u Šapcu začinili su osmesi dece, i to je jedna od najlepših slika sa ovogodišnje 51. Čivijade.

 

 

 

 

 

Svideo vam se tekst?