Distrikt
Društvo U fokusu

ONI DOBROTU MERE DELIMA

Koliko je veliko srce ovih mladih ljudi, najbolje govore njihova dela. Okupljeni kao volonteri Crvenog krsta Šabac, ne razmeću se previše medijskom pažnjom, rukovodeći se razmišljanjem da je vrednije činiti, nego o svojoj dobroti javno pričati. Svojim akcijama ne zaboravljaju stare, nemoćne i bolesne a potezima motivišu mlade da steknu prave vrline.

Podela paketića (Foto: Crveni krst, fb)

Za sebe kažu da su humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija u okviru koje postoji Omladinska terenska jedinica, a za neke su poslednja nada za bezbrižniji život.

– Nismo imali irvase i sanke ali smo imali veliku želju da obradujemo decu. Studenti i zaposleni Odseka za medicinsko i poslovno tehnološke studije Šabac su pripremili 76 paketića. Naši volonteri, Deda mraz i Dora su zajedno sa studentima, krajem decembra podelili su paketiće na terenu i izazvali puno radosti i osmeha na licima dece – oglasili su se nakon jedne akcije.

U Osnovnoj školi Laza K. Lazarević od malih nogu postaju veliki (Foto: Crveni krst, fb)

Baš tih dana, pred novogodišnje praznike, učenici OŠ “Laza K.Lazarević” pokazali su svoju humanost na delu. Osim paketića koje su donirali za decu na Kosovu, deo paketića su pripremili i za socijalno ugroženu decu sa kojom su se družili i volonteri Crvanog krsta Šabac.

Stižu do svakog doma (Foto: Crveni krst, fb)

– Nastavili da delimo novogodišnje paketiće koje su pripremili učenici OŠ “Laza K. Lazarević” kao i paketiće od naših donatora. Dunja i Tamara iz ove škole, kao i Vuk i Anđela su učinili sve da izmame što više osmeha na dečijim licima u akciji “Jedan paketić-puno ljubavi” – kažu u Crvenom krstu.

Studenti u humanoj misiji (Foto: Crveni krst, fb)

Zajedno sa kompanijom LIDL, pripremili su pakete hrane i podelili ih na seoskom području u porodicama koje žive u izuzetno teškim uslovima. Zahvalnost, kažu, duguju humanim sugrađanima koji su za njih ostavljali hranu. Tako su započeli i Novu 2023. Godinu. U prvoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 60 davalaca a krv je darivalo

Svideo vam se tekst?