Distrikt
U fokusu

NOVA BARIJERA – DEZINFEKCIONI TUNEL U ŠABAČKOJ BOLNICI

Ispred ulaza u Hirurški blok, u zoni najveće frekvencije kretanja u Šabačkoj bolnici, postavljen je dezinfekcioni tunel kao važan dodatak opremi u borbi protiv korona virusa, navodi se u saopštenju ove ustanove. Ovaj savremeni uređaj namenjen je dekontaminaciji i dezinfekciji osoba i predmeta.

Na najprometnijem putu (Foto: Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević”)

Čitava procedura traje 5 sekundi. Kako stoji u uputstvu, potrebno je da osoba koja ulazi u tunel najpre dezinfikuje ruke, pritiskom na taster da uključi raspršivače, a zatim prolazi kroz tunel normalnom brzinom hoda, čime se obezbeđuje optimalna pokrivenost mikro-kapljicama sa svih strana.
Dezinfekcioni tunel primarno je namenjen za dezinfekciju zaposlenih u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, pri dolasku i odlasku sve tri smene, u vremenskom rasponu od 90 minuta. Izvan tog perioda, pacijenti, uz asistenciju i pridržavanje propisnih instrukcija, mogu da koriste ovu vrste dezinfekcije.

Za dezinfekciju potrebno 5 sekundi (Foto: Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević)

U saopštenju ove ustanove stoji da je dezinfekciona barijera u vidu tunela proizvod domaće firme iz Kraljeva “Trefoil inženjering doo”. U pitanju je poluautomatski sistem, projektovan za bezbedan, brz i efikasan rad, uz minimalan utrošak električne energije i sredstva za dezinfekciju. Konstruisan je od materijala otpornog na sve vremenske uslove. Kontrolni paneli sa tasterima za uključivanje i isključivanje raspršivača nalaze se na samom ulazu i izlazu, kao i boce za dezinfekciju ruku.

Dezinfekcioni tunel domaće proizvodnje (Foto: Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević)

Uz tunel je priključen rezervoar zapremine 1000 litara za dezinfekcionu tečnost na bazi alkohola.

 

Svideo vam se tekst?