Дистрикт
Занимљивости

Nikola Kulezić majstor transformacije

Šapčanin Nikola Kulezić, poznati frizer i šminker, majstor transformacije, bez plastične hirurgije ženama menja lični opis. On dokazuje kolika je moć šminke i ženama omogućava da makar jedan dan izgledaju drugačije, ponekad i nalik svojim idolima.

Priprema za potpunu promenu

Marija Nedović je sasvim obična devojka, ali kada prođe kroz ruke Nikole Kulezića, koji veštim potezima svoj model dovodi do neprepoznatljivosti, ona izgleda potpuno drugačije. Taj efekat postiže sa gotovo svakim licem.

Transformacija do neprepoznatljivosti

„Kućni prijatelj me nije prepoznao i rekao je da će tužiti momka koji je šminkao mene i njegove ćerke, pošto pošalje jedno dete, a vrati mu se totalno drugo“, kaže Marija.
Bez plastične hirurgije, silikona, hijelurona. Samo uz pomoć četki i šminke svom modelu menja lični opis.
„Senčenjem možemo postići da suzimo lice, izdužimo nos, da ga podignemo, možemo da otvorimo pogled, da napravimo krupnije ili sitnije oči, punija usta i tako dalje“, kaže Nikola Kulezić smatrajući da je potrebno da čovek pre svega ima moć zapažanja, odnosno da bude esteta kako bi prvo primetio mane svog klijenta koje bi trebalo sakriti, a da bi, zatim, sve ono što je lepo istakao u prvi plan.

Vodi računa o svim detaljima, kosi i licu

Nije dovoljan samo izum novijeg doba, već i osećaj. Neophodan je i talenat da se besprekorno osenče delovi i iskombinuju boje. Cilj je da se sakriju sve mane, a prednosti istaknu.
Jeleni Beranović je tek osamnaest, šminka se retko, pa da se ulepša sama, nije baš vešta. Zato se prepustila Nikoli, kom je za promenu njenog lika bilo dovoljno sat vremena.

Ni devojke ne mogu da se prepoznaju posle šminkanja

„Reč je o preobražajima i iz tog razloga žene dolaze kod mene jer toga dana mogu da budu neko drugi, i tog dana bukvalno žive kao neka svetska zvezda“, kaže ovaj mag transformacije.
Nikola tačno zna šta žene žele, pa im omogući da izgledaju posebno i drugačije. Ženama daje novu ulogu u kojoj ih prepušta da se same snalaze.
„Često uradimo neke šaljive stvari pa damo klijentkinjama da obuku nešto drugo i kada im dođe suprug obično ih ne prepozna, pa izađe iz salona i ne primeti da je to njegova supruga“, kaže talentovani mladić i dodaje da ima raznih situacija, pa kada neke žene obuzmu emocije u ovakvim momentima, bude i suza. Priča da je jedna starija gospođa izjavila da je previše lepa i da ne zna da li sme takva da izađe na ulicu.

Frizura je veoma bitna

U Snežinom slučaju, Nikola se odlučio za večernju šminku, jer je prilika takva da je potreban jači efekat. On ne samo da ulepšava, već i podmlađuje, bez noža i botoksa.
„Hoću da kažem samo da je mnogo teže našminkati stariju osobu zbog bora, kože koja je već izgubila tonus, pa je takve osobe jako teško našminkati, to znaju svi šminkeri. I osobe koje se kod kuće šminkaju, znaju da se puder uvuče u kožu i bore, pa tako naglašava pore i da je to teško i zahtevno“. Ali, Nikola ističe da mu baš to predstavlja izazov i da upravo voli da radi sa starijim  damama jer je tu neophodna najveća transformacija.

Bez plastiučne hirurgije – vođen samo osećajem menja izgled devojkama

Ovim damama samo preostaje da se nadaju da ih neće zaustaviti policija, kako ne bi morale da dokazuju svoj identitet, a momcima će već objasniti, makar kad progovore.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима