Дистрикт
Друштво

НИКОГА НЕЋЕМО ОСТАВИТИ ГЛАДНОГ! ВЛАСНИЦИ РАДЊЕ ИЗ ЛИПОЛИСТА ДЕЛЕ ОБРОКЕ СИРОМАШНИМА

На вратима једне месаре у селу Липолист, у околини Шапца, осванула је порука која је одушевила Србију. У огласу залепљеном на излогу месаре у центру села власници поручују да нико неће бити ускраћен за храну ако нема новца да плати!

Порука која је одушевила Србију (Фото: Дистрикт)


„Драги суграђани, за особе које не могу себи да приуште куван оброк, дајемо бесплатно! Месара Јевтић никога неће оставити гладним”, гласи порука за коју су многи рекли да заслужује велики наклон.

Месара Јевтић (Фото: Дистрикт)


Хумани гест њихових комшија одушевио је мештане, а невероватан број позитивних коментара добили су на друштвеним мрежама. Међутим, власници месаре кажу да им то није био циљ, већ су желели да покажу емпатију сада када је она најпотребнија.

– Пошто нам остаје оброка вишка сваки дан, јер смо нови у послу, ми смо одлучили да позовемо људе скромнијег материјалног стања да се јаве и дођу по храну. Моја супруга је предложила ту идеју, а онда смо је заједнички реализовали – каже Дарко Јевтић.

Што претекне, дају коме је потребно (Фото: Дистрикт)


Сви су позитивно реаговали, а када се вест проширила, почели су да се јављају они који немају довољно новца да сами приуште кувану храну.
– Давали смо десетак оброка сваки дан. Јуче смо чак дали 24 оброка и наставићемо да дајемо. Трудићемо се докле год будемо имали вишка хране да делимо онима којима је она потребна – каже хумани Дарко, чијој породици се ових дана мештани клањају.

Спремају навелико (Фото: Дистрикт)


Њихов гест одушевио је многе, а вест се проширила целом земљом, па им се људи јављају са свих страна да им честитају.
– Права ствар! Свака им част! То је феноменално. Они су велики људи. Приметио сам да долазе многи и да су захвални – каже комшија Мирослав Стеванић.

Јуче поделили 24 оброка (Фото: Дистрикт)

– Леп гест. Мало је таквих који су као они, ја то никад нисам видела. Прво сам видела на Фејсбуку и одушевила се. Нажалост, у селу има доста оних којима је помоћ потребна, многима ће то значити – каже Зорица Јовановић.

Мисле и на друге (Фото: Дистрикт)


Јевтићи не очекују захвалност, већ им је, како кажу довољан осмех који виде на лицима оних који овде дођу по бесплатан ручак.

– Верујте да смо испуњени. Када дође неко ко нема храну, осети се топлина. Предиван је осећај. Родбина нам честита, али и они који нас не познају – каже Дарко, чија породица је овде позната по хуманости.

Познати по хуманости (Фото: Дистрикт)


Власници су били невољни да се о њима прича у медијима јер сматрају да се не треба хвалити добрим делима. Ипак, вредело је убедити их само са једним циљем, да њихов гест подстакне и друге да следе пример ове часне породице.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима