Дистрикт
Друштво

НИЈЕ БИЛО СВАТОВА, РУЧКА, МУЗИКЕ И ПЛЕСА, АЛИ ЈЕ ОВО БИЛО ВЕНЧАЊЕ КАКВО СЕ У ШАПЦУ НЕ ПАМТИ

Немања (25) и Милена Шобић (24), стали су пред матичара у Шапцу упркос опасности од вируса. Они су доказали да љубав помера границе, а ни заштитне маске нису могле да сакрију њихову срећу. Није било сватова, ручка, музике и плеса, али је ово било венчање какво се не памти. Ковид-19 пореметио је њихове планове, па су уместо 26. априла, за када је била заказана свадба, судбоносно да изговорили под маскама, само у присуству кумoва и матичарке. Не жале много што је венчање морало да се обави у скромном друштву и без весеља, јер како кажу, биће времена да се све надокнади.

Венчање под маскама (Фото: приватна архива)

Иако је све било заказано још прошле године, када су одлучили да се венчају, Немања Шобић и његова изабраница Милена из Лознице, судбоносно да изговорили су у сали за венчање у Шапцу у околностима које ће памтити до краја живота.
– Ми смо се припремали увелико за свадбу, али буквално месец и нешто дана пред заказани датум венчања увели су ванредно стање. Нисмо имали избора, него да свадбу одложимо, а венчање обавимо у овим условима. Матичарка нам је рекла да је ово историјски догађај и да ћемо имати шта да памтимо и препричавамо целог живота – прича Немања Шобић.
За ову прилику сви су имали заштитне маске, а церемонија венчања обављена је углавном уз поштовање социјалне дистанце. Младенци, након званичног потписивања, једно другом су честитали, а забележен је и јединствен тренутак првог брачног пољупца са маскама.
– Јесте било смешно, али истовремено и весело. Чињеница је да нисмо могли после ни у ресторан, али ово је, сасвим сигурно тренутак који ћемо дуго памтити. Иако нисмо имали ни фотографа, телефоном смо тај тренутак под маскама забележили – прича кроз смех Немања.

Венчању је присуствовала само кума (Фото: приватна архива)

Млада није бацала ни бидермајер, јер није имао ко да га хвата.
– Шта ћемо, није имао ко да хвата бидермајер, јер је осим нас на венчању била само кума, а она је удата, па није било разлога да се бидермајер баца. Тако да ћемо и тај део традиције са бацањем цвећа оставити за други пут – причају младенци.
Свадбу ће организовати касније, можда чак и заједно са крштењем јер је Милена шести месец трудноће.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима