Дистрикт
У покрету

„НЕМОЈТЕ САМО ЛАЈКОВАТИ, МОЖЕТЕ И ДА ПОМОГНЕТЕ, НИЈЕ СРАМОТА“ – ПОРУКА ЈЕ ХУМАНОГ ШАПЧАНИНА

Када је на друштвеним мрежама видео молбу самохране мајке, која нема новац за храну и хигијену, Шапчанин Александар Бродић покренуо је акцију да јој се помогне. Позвао је своје пријатеље да покажу хуманост и солидарност и заједнички прикупе помоћ за породице које живе у веома тешким условима.

Хуманост на делу (Фото: приватна архива)

-Видео сам објаву прошле недеље о самохраној мајци и одмах сам саставио пакет са најосновнијим стварима и однео. Међутим, када сам ушао у ту улицу видео сам да још много људи живи на рубу егзистенције. Мало сам анимирао пар пријатеља и данас је однето још 8 пакета, 7 у Шабац и 1 пакет у Варну. Надам се да ћу успети и за следећу недељу да обезбедим 10 пакета помоћи са храном, слаткишима и кућном хемијом.

Нечије мало, њима значи много (Фото: приватна архива)

Углавном сви лајкују, али слабо се ко се сети да помогне. Ја док будем могао, радићу на томе. Мислим да би што више људи требало да се окрене и да виде како живи онај поред њих што нема за основно – каже Александра и додаје да ово ради без икакве користи за себе, већ чистог срца.

Александар позива суграђане на активизам (Фото: приватна архива)

Александар Бродић је на свом Фејсбук профилу најавио да после ове акције креће са скупљањем гардеробе.
-Немојте само лајковати, можете и да помогнете, није срамота. Надам се да се нећете задовољити лајком. Помоћ је потребна нашим суграђанима који живе у тешким условима. Помоћ у намирницама и хемији можете донети у Војислава Илића 65. Не треба новац, храна им је потребна! Тако мало за нас, а њима, верујте ми, много значи – написао је Александар, уз констатацију да је обећање испуњено.

Подељено још 8 пакета (Фото: приватна архива)

Он  се јавно захвалио свима који су учествовали, јер су својим гестом показали да су ту кад је најважније.
Захвалност❤❤❤
Кока кола -Дарко
Вукохем доо
Гомекс – Дејан Јеринић
Ц Крем – Тијана Весић
Драган Деспотовић-Деске
Милан Живановић -Луис
Јелена Грујић

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима