Дистрикт
Друштво

НЕМА ПРЕЛАСКА ПРЕКО ГРАНИЦЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ДОК НЕ ОДОБРИ ФЕДЕРАЦИЈА

После саопштења Републичког штаба за ванредне ситуације  Републике Српске у ком се јавност обавештава да мачвански пољопривредници у погрничном делу могу прелазити границу уз одговарајуће доказе о поседовању, огласили су се из Министарство безбедности Федерације БИХ наводећи да ентитет не може доносити одлуку о режиму на граници. У саопштењу се напомиње да је питање границе у искључивој надлежности Већа министара БИХ те да Србија мора поштивати суверенитет и интегритет БИХ. Из Министарства безбедности наводе и да је врло неприхватљив поступак Владе Србије да о намери отварања малограничних прелаза није обавестила Министарство безбедности и Министарство иностраних послова, већ се директно обратила Центру у Требињу.
“Захтев из Републике Српске, ако дође официјелним путем у Министарство безбедности, биће размотрен и, по евентуално позитивном мишљењу, упућен на одлучивање Савету министара”, истиче се у саопштењу.
У саопштењу се додаје да Влада Србије о својој намери треба да упути ноту Министарству иностраних послова у Савету министара “које ће је, опет, проследити Министарству безбедности на поступање”.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима