Distrikt
Društvo

NAJBOLJI U PODRINJU

Po 63. put pehare i plakete dobila su najvažnija imena sporta u Podrinju. Tradicionalnim izborom nedeljnika Glasa Podrinja nagrade je dobilo 15 sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika ovog kraja.

Priznanja dodeljena na svečanosti u Gradskoj kući (Foto: SABAC.RS)

Čitalaoci Glasa Podrinja svojim glasovima odlučili su se za atletičarku Milicu Poznanović i boksera Semiza Aličić kao najbolje sportiste, dok su Rvački klub “Vitez“ proglasili najboljim sportskim kolektivom.

Najvažnija pojedinačna priznanja po izboru sportskog žirija dobili su sportisti Mitar Palikuća i Gordana Pešić, a Kajak klub “Zorka” izabran je za najbolji sportski kolektiv.

Milica Poznanović (Foto: Glas Podrinja)

Već dve godine epidemiološka situacija pravi ozbiljne probleme, mnoga su takmičenja izostavljena ili restriktivno realizovana, međutim, to sportistima u Podrinju nije smetalo da potvrde svoja odličja. A visoke rezultate žitelji ovog kraja umeju da cene.

– Svaka nagrada dosta znači i naravno da mi je velika čast da su moji sugrađani izabrali mene da nagrade – kaže Milica Poznanović, najbolja sportiskinja po oceni publike i dodaje:

– Prošla godina bila mi je jedna od najuspešnijih, dve zlatne medalje na Juniorskom prvenstvu države, dve srebrne na Seniorskom, ulazak u stariju juniorsku reprezentaciju.

Semiz Aličić (Foto: Glas Podrinja)

Jedan od najperspektivnijih boksera u poslednje vreme kaže da je poseban utisak kada Šapčani kažu da je najbolji.

– Mnogo mi znači ovo priznanje jer sam u prošloj godini uložio dosta truda i rada i na kraju se sve isplatilo – kaže mladi bokser i kao najznačajniji uspeh izdvaja Seniorsko državno prvenstvo, kada je osvojio zlatnu medalju i Svetsko prvenstvo na kom je ostvario dve pobede.

Gordana Pešić (Foto: Glas Podrinja)

Prva mesta u kategoriji trenera Podrinja podelili su Željko Jokić (RK Metaloplastika) i Nemanja Ličanin (VK Šabac), a među mladim sportistima nagradu su dobili Jana Lukić (TK Letnjikovac) i Nikola Kljajić (TK Šabac).

Plakete za najzaslužnije (Foto: Glas Podrinja)

Plakete za životno delo i doprinos razvoju sporta Podrinja dodeljene su Jovi Kneževiću i Slavku Sinđeliću, a posthumna plaketa namenjena je Đorđu Petroviću.

Svideo vam se tekst?