Дистрикт
Друштво

МЕДИЦИНСКА И УМЕТНИЧКА „ОТВОРИЛЕ СРЦА“ ЗА СВОЈЕ СУГРАЂАНЕ

Ученици Медицинске и Школе примењених уметности, школску славу Светог Саву по дванаести пут прославили су манифестацијом „Школе отвореног срца“. Снег и ниска температура нису их спречили да уз светосавску химну, добро расположење, посластице и топао чај, угреју срца пролазника у Добропољској улици, али и оних којима је то најпотребније.

Акција „Школе отвореног срца“ (Фото: Дистрикт)

Акција „Школе отвореног срца“, која се на платоу између две школе одржава од 2010. године, за циљ има вредновање пријатељства и хуманости у духу данашњег празника.

– Овом манифестацијом традиционално негујемо оно што је лепо, добро и што у нама покреће изузетне вредности. У духу Светосавља сви заједно негујемо добре међусуседске односе, а ученици две школе користе ову прилику да се међусобно упознају, колеге да се друже, гости увек буду лепо угошћени, а све што преостане у хуманитарне сврхе упутимо угроженим категоријама становништва – поручила је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.

Осмеси отопили снег (Фото: Дистрикт)

Шабачке пекаре и маркети одвојили су део својих производа како би подржали племениту идеју ученика и наставника. Балони, слане и слатке посластице, воће и шоља топлог напитка, улепшали су дан свима који су се нашли у „сокаку отвореног срца“.

Снег и ниска температуре их нису спречили да буду добри домаћини (Фото: Дистрикт)

А да све буде веселије и лепше, заслужни су они који у школи поред знања, уче да буду и добри људи и грађани.

Ученици су се потрудили око декорисања (Фото: Дистрикт)

– Ово је једна веома позитивна манифестација, подстиче дружење и хуманост коју моји другари свакако поседују, и сигуран сам да ћемо и у наредном периоду наставити да организујемо сличне акције и да радимо још доста добрих ствари – рекао је Лука Станимировић, председник Ученичког парламента Медицинске школе.

Балони да развеселе (Фото: Дистрикт)

Све преостале намирнице прослеђене су материјално угроженом становништву.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима