Distrikt
U pokretu

Lazar uslužno šeta i usrećuje pse

Lazar Knežević osmislio je za grad Šabac nesvakidašnju ideju, po ugledu na prestonicu, gde uveliko ulicama Beograda šetaju „šetači pasa“. A psima šetnja znači život. To osećaju samo oni koji imaju pse, poput Lazara. Zbog toga je on odlučio da se oglasi i ponudi ovu uslugu vlasnicima pasa. Grad je oblepio oglasom za uslužno šetanje pasa u kom nudi nesvakidašnju uslugu. Uprkos skeptičnima, njegov novi posao odmah je zaživeo.

Lazar Knežević sa svojim psom

„Imam već zagovoren posao. Zvao me je čovek koji ide na poslovni put i treba mu neko ko će za to vreme tri puta dnevno šetati njegove pse. On ima dve ženke. Bilo je nekoliko poziva. Verujem da ću uspeti. Ako ništa, nekome ću sigurno pomoći“, priča Lazar koji je već dobio prvi posao.
Dvadesetčetvorogodišnji Lazar zaposlen je u firmi „Jazaki“. Svoj novi, dodatni posao, radiće pre ili posle  radnog vremena, u zavisnosti od zahteva mušterija.

Oglas za uslužnoi šetanje pasa

„ Volim i obožavam pse. Ja imam američke stafordske terijere. Psi su divni. Ja ih imam već sedam godina. Za mene su to najbolji psi na svetu. Inače, psi su veoma plemenite životinje. To znaju oni koji su tu ljubav osetili. Psi odmah osete ko im je prijatelj, pa verujem da ću ovaj posao raditi sa lakoćom“, priča Lazar.
Ova usluga nema cenu i to znaju vlasnici pasa. Tužni su kada ne uspevaju uvek da udovolje svojim ljubimcima. Zbog toga je Lazar tu.
„Cena je 200 dinara po satu za manje pse, a 250 za velike. Može na sat, ali i na dan ili pola dana. Psu je dovoljno da oseti slobodu i prostor a ja im u tome pomažem“, kaže Lazar.

Svideo vam se tekst?