Дистрикт
У фокусу

КОСТА ЈЕ ПОБЕДИО КОРОНУ – ЗАХВАЛНОСТ ДУГУЈЕ МЕДИЦИНАРИМА, А ШАПЧАНИМА ПОРУЧУЈЕ ДА СЕ ЧУВАЈУ

Коста Павловић(49), дугогодишњи тон мајстор Шабачког позоришта, један је од Шапчана који су прошли кроз искуство звано Ковид 19. По изласку из болнице на друштвеној мрежи Фејсбук апеловао је на суграђане да се чувају и изразио захвалност особљу Опште болнице “Шабац”, које му је помогло да ову кризу превазиђе без последица.
“ХВАЛА СВОМ ОСОБЉУ ОД ЧИСТАЧИЦЕ ДО ДОКТОРА НА ИНФЕКТИВНОМ И ГРУДНОМ ТЈ. КОВИД ОДЕЉЕЊУ НА ЉУБАЗНОСТИ, БРИЗИ, И НЕЗИ ПАЦИЈЕНАТА! ХВАЛА СВИМ ПРИЈАТЕЉИМА НА ПОДРШЦИ ОВИХ 12 ДАНА! ВОЛИМ ВАС СВЕ МНОГО! ЧУВАЈТЕ СЕБЕ, СВОЈЕ БЛИЖЊЕ И СВЕ ОСТАЛЕ ОКО СЕБЕ. ХВАЛА СВИМА ОД СРЦА – написао је на свом профилу овај Шапчанин.
Признаје да причу о актуелном вирусу није доживљавао претерано озбиљно, мислећи да не спада у угрожену категорију. Није сигуран када и где се заразио, а први симптоми подсећали су на уобичајено кашљуцање бившег пушача.
– Грло ме је болело, али спорадично, ништа посебно. Нисам обраћао пажњу нити везивао за вирус – прича Коста, који је на најгоре помислио тек када је бол у грлу постао праћен дрхтавицом и температуром, која данима није спадала. У болницу је примљен са почетном упалом оба плућна крила.

На кисеонику био због лошег удисаја (Фото: приватна архива)

На срећу Коста нема хроничне болести, које би, удружене са вирусом представљале опасност по живот. То је гарантовало сигуран опоравак.
А на боље стање пацијента утицала је и савесна брига и позитивно расположење болничког особља.
– Све похвале за особље. Докторима и техничарима скидам капу како издржавају и у којим условима раде. Нама је врућина у собама, а били смо лагано обучени, они у скафандерима целу смену и сви су ведри, насмејани, расположени, нико није нервозан. Све време смо их хвалили. Иако они све то тешко преживљавају, у раду са пацијентима се не види, не преносе нервозу на нас. Брига и посвећеност су максимални. Свака им част – задовољно истиче овај Шапчанин.

Ускоро ће моћи да се врати свом омиљеном инструменту (Фото: приватна архива)

Док није осетио на својој кожи, актуелни вирус није схватао озбиљно.
– Први нисам веровао у целу причу о коронавирусу, деловало ми је претерано. Мислио сам да је обичан вирус, мало јачи. Међутим, сада знам да није. Нисам могао да претпоставим да толико људи има упалу плућа, да у сред лета могу оболети. Никад у животу нисам имао температуру десет дана без престанка, то кад сам видео схватио сам да заиста није наивно – напомиње.
Сада има поруку за све Шапчане!
– Чувајте себе и све остале, придржавајте се свих мера, јавите се на време, не чекајте озбиљније тегобе – каже Коста Павловић и истиче оно што је и сам искусио – да ће благовременим јављањем надлежнима, опоравак бити много лакши и извеснији.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима