Distrikt
Društvo Zanimljivosti

KO NEMA PARA, IMA RUČAK KOD ŠUĆURA

Miodrag Jović, ugostitelj iz Trbušnice kod Loznice, proteklih dana izazvao je veliki broj pozitivnih komentara na društvenim mrežama kada je u svojoj objavu ponudio besplatne obroke onima koji nemaju da plate račun.

„Ko nema para, može ručati na račun kuće“.

Miodragova poruka kruži društvenim mrežama (Foto: Distrik)

Ta poruka izazvala je veliki brojh pozitivnih komentara na društevenim mrežama, a Miodrag Jović skromno priča o svom gestu.

– Jednom prilikom sedeo sam i setio se – a što ne bih na svoj Fejsbuk profil stavio da ko nema para može slobodno da svrati da pojede. To su prvo prenele lokalne novine, pa televizije – kaže Lozničanin Miodrag Jović i dodaje:

– Ne treba od ovoga praviti priču. Ko hoće da radi u Srbiji, i u Loznici ima posla, ali ima i nemoćnih, koji ne mogu da zarade. Takvim ljudima treba pomoći.

Nije mu prvi put da čini ovakva dela (Foto: Distrikt)

I on im pomaže i to ne prvi put, jer telefon je pun dokaza za to.

– Pre neki dan sam poklonio školi klupe i stolice preko mesne zajednice. Pa sam dobio zahvalnicu za Gučevski marš. Sa našim maratoncem poklonio paketiće jednoj porodici – kaže ugostitelj koji ovih dana privlači pažnju javnosti.

Zahvalnice više ne broji (Foto: Distrikt)

Predsednik je Mesne zajednice Trbušnica. Nekada igrač a danas predsednik loklanog fudbalskog kluba u koji takođe ulaže. Prijatelji ga bodre, svesni da čini dobro delo.

– Jedan meštanin koji nije imao ni obrok dnevno redovno je dolazio kod Šućura. Skoro je bila jedna žena, nije smela da uđe u kafanu, pa joj je iznet obrok koji je odnela. Ta humanost je dolazila do izražaja – priča Vladan Milovanović.

Kad god je u prilici, obraduje nekoga (Foto: Distrikt)

I to su mnogi osetili u mestu gde živi.

– Plemenit je i human, učestvuje u svakoj akciji, pomaže prilikom izgradnje škole, pogotovo kod nas u Trbušnici – svedoči prijatelj Miladin Lukić.

Podrška svojoj mesnoj zajednici, lokalnom fudbalskom klubu (Foto: Distrikt)

A Miodrag za sve to ima samo jedan motiv.

– Kad mi je srce puno. Imam osmoro unučića, možda će i meni trebati pomoć za nekoliko godina. Nisam moćan, ali hoću da učinim svakome ko dođe – kaže on.

Kafana kod Šućura (Foto: Distrikt)

I čini jer, kaže, bolje da vati nego tražiti, a neko će to sve već nagraditi.

Svideo vam se tekst?