Distrikt
Kultura

Jana i Irina na putu do zvezda

Na drugom internacionalnom muzičkom festivalu u Berlinu (The 2. Rising Stars Grand Prix 2017, International Music Competition Berlin), šabačke talentovane umetnice, Irina Brodić, pijanistkinja i Jana Ilić, flautistkinja, osvojile su treće mesto, i najbolji plasman dodeljen u njihovoj kategoriji.

Jana i Irina pred nastup

U jednoj od najakustičnijih i najprestižnijih sala na svetu, u Berlinskoj filharmoniji, te večeri čuo se samo zvuk klavira i flaute šabačkih mladih umetnica. Naviknute na nagrade, priznanja i aplauze i ovoga puta briljirale su po oceni publike i žirija.

Takmičarke na putu do uspeha

U konkurenciji više od 100 takmičara iz 37 zemalja sveta, nastupom u Berlinskoj filharmoniji, Jana i Irina osvojile su III mesto, dok prva i druga nagrada nisu dodeljene. Inače, Berlinska filharmonija je jedna od 14 najprestiznijih sala na svetu. Mlade Šapčanke imale su čast da nastupe na koncertu nagrađenih učesnika.

Oduševljenje svih u sali uvek ih prati

Mlade Šapčanke, Irina Brodić, pijanistkinja i Jana Ilić, flautistkinja, izdvojile su se svojim talentom poslednjih nekoliko godina a nastupima van granica naše zemlje oduševljavaju i publiku i žiri.

Svideo vam se tekst?