Distrikt
Društvo

I POPOVIMA SE ODLAŽE SVEĆENJE VODICE

Prema odluci Vlade Republike Srbije o uvođenju vanrednog stanja radi suzbijanja širenja virusa “Kovid-19“, a po preporuci Svetog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve i blagoslovu pravoslavnog episkopa šabačkog Lavrentija, sveštenici Eparhije Šabačke odlažu do daljeg svećenje vaskršnjih vodica po domaćinstvima svojih parohija i stavljaju se na raspolaganje svojim parohijanima. Nastavak ovog svetog čina moguć je tek za petrovdanski post.

Svećenje vodice se odlaže do daljeg (Foto: Distrikt

Preduzete su i mere oprezna u svakodnevnim dešavanjima, bogosluženjima, obredima i kontaktima sa stanovništvom. Arhijerejski namesnici dobijaće blagovremene savete za sveštenstvo i narod, uz mogućnost razjašnjavanja nedoumica sa kojima se susreću u trenutnim okolnostima.
„Osvećenje vodica i blagosiljanje domova biće obavljeno u određeno vreme po blagoslovu nadležnog eparhijskog arhijereja G.G Lavrentija, i niko neće ostati bez blagodatnih darova naše Svete Pravoslavne Crkve“, navodi se u saopštenju.

Bogosluženje i Sveto Pričešće će se redovno obavljati po kanonima Pravoslavne Crkve i svi će primiti Svete Besmrtne i Životvorne Tajne Hristove, poštujući Uredbu Vlade R. Srbije o prisustvu lica u zatvorenom prostoru.

 

Svideo vam se tekst?