Дистрикт
У покрету

Goblini sa Šapčanima u godini dva jubileja

Petnaesti Šabački letnji festival, koji se održava od 28. do 30. jula na Šabačkoj tvrđavi, ugostiće neka od najznačajnijih imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene, među njima biće i legendarni šabački pankeri Goblini, koji ove godine slave 25 godina postojanja i 20 godina od izlaska kultnog albuma “U magnovenju”.

Obeležavanje jubileja sa Šapčanima ( Foto: http://sabackiletnjifestival.com )

Tokom tri dana poznatog muzičkog festival nastupiće i Darko Rundek, Urban&4, Mostar Sevdah Reunion, E-Play, Grupa Babe, Bjesovi, Psihomodo Pop, Kal, Random, Stereo Banana, Larska, Viva Vops dok će na DJ stage-unastupati neki od najtraženijih techno/house/edm DJ-eva današnjice: Magdalena, Funkerman, Lehar, Marcus uz mnogobrojna domaća i regionalna techno/house imena kao što su Dj igor D, Nikola Vemić, Dejan Milićević, DJ Sale, Goran Starčević, Ivan Janjić, Laura 2000, SoulMark, Subgenetics i Aftter Affair.
U šabačkoj tvrđavi nstupiće  i tri pobednička benda BUNT ROK festivala, čiji je cilj afirmacija nove domaće rok scene, a posebnu podršku pružiće predstavnici šabačke muzičke scene.

Ponovo u Šapcu ( Foto: Emir Srkalovic )                                                                                                                                                                                                                                                                                

Na otvaranju, u petak 28. jula planiran je koncert Dečje filharmonije na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kulundžijom. Organizator ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala je Mikser, jedinstveni kreativni centar koji je tokom pet godina svog postojanja ugostio više od million ljudi. Cena ulaznice za jedan dan iznosi 450 dinara, dok komplet ulaznica za sva tri dana iznosi 1.100 dinara.

 

Tri dana muzike u Šapcu

U toku je poziv za volontere a ŠLF i Mikser, koji je organizator ovogodišnjeg festivala, omogućiće svim volonterima da steknu praksu i dragoceno iskustvo, mogućnost da, kao članovi tima, besplatno uživaju u programu festivala i svi će, nakon ispunjenih obaveza, dobiti sertifikat o volontiranju, dok će najistaknutiji biti nagrađeni i pismom preporuke. Smene će trajati šest sati i volonterima će na Šabačkom letnjem festivalu biti obezbeđen ulaz, hrana, voda, dok put i ostale lične troškove snose sami.
Konkurs je otvoren do 20. jula, svi zainteresovani kandidati treba da pošalju svoje podatke – ime i prezime, godište, zanimanje, ranije volontersko iskustvo, kategoriju posla koju bi želeli da obavljaju na ŠLF-u, kao i motivaciono pismo na stranicu Volonterskog centra Šabac ili da se jave na broj: Tamara Bastaja 0643762774 i na email adresu: [email protected]. Kandidati koji budu izabrani za volontere biće kontaktirani između 21. i 25. jula.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима