Distrikt
U fokusu

Galopski okršaj za medalju

Gosti i domaćini VII Šabačkih konjičkih svečanosti i XI Memorijala kralja Aleksandra i danas prepričavaju utiske sa praznika galopa.

Munjevit izlazak iz start mašine (Foto: J. Gubelić)

Prvi dan Šabačkih konjičkih svečanosti obeležili su galopskim okršaji na 1000, 2000 i 1600 metara. U trci dana, okršaju trogodaca na 2000 metara, trijumfovao je Atil Trlić, Št. “Trlić” sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Pehar “Ženske milje”pripao je, u žestokom foto finišu “Kalini Lejdi”, Slaviše Vujkovića, sa Tikom Vujkovićem u sedlu, pošto je za kratku glavu savladala Radukićevu “Pjur Perl”. U trci na 1000 metara najbrži je bio “Mr Maksimus”, Nenada Đurića, trener Bojan Šendeković, jahač Aleksandar Šašić, a na istoj distanci među dvogodim galoperima prva na cilju je bila Filimonovićeva “Kardinale”, trenera Miroslav Kolara, jahača Ilje Moskova.

Publika sa oduševljenjem prati galopski obračun (Foto: J. Gubelić)

Drugi dani praznika galopa obeležio je novi rekord na 1.600 m, četvrti trijumf Štale “Intergaj” u trci “Memorijal kralja Aleksandra”, veliki broj posetilaca i gostiju i bogat program. Štala “Intergaj” i trener Gabor Maronka došli su do četvrte pobede u Memorijalu kralja Aleksandra – Merion, pobednik Mađarskog derbija 2016. stazu od 2400 m pretrčao je u vremenu 2:28,4, a u njegovom sedlu slavio je Čeh Martin Laube. Drugi u ovoj velikoj trci bio je “Rokset Batler”, KK „Ivanović“, treći “Rabi” Dejana” Vujičića, a četvrti “Ornament” iz stale KK „Krajišnik“.

Najmlađi se uče ljubavi prema konjima (Foto: J. Gubelić)

Drugog dana Šabačkih konjičkih svečanosti pao je i jedan rekord – u Šabačkoj milji “Blek Monk”, KK „Perjanik“ stazu od 1609 m prešao je u vremenu 1:35,9, oborivši raniji rekord “Princa Surčnskog” i “Martija Misterije” 1:36,4. Slavili su još Torino Hil, Aškovića, sa Tikom Vujkovićem u sedlu, u Super sprintu na 1000 m u vremenu 0:57,7.

Galop za medalju (Foto. J. Gubelić)

Pehar Dvogodačkog kupa pripao je Medžik Meni, Dejana Vujičića i Nike Šendeković, trener Bojan Šendeković, jahač Aleksandar Šašić, a Memorijal Dragan Kića Popović dobio je Teror, Vojina Rašića, sa Milanom Konkoljem u sedlu.

Revija šešira (Foto. J. Gubelić)

Laskave titule ponele su i najšarmantije dame, uz reviju fascinatora Nataše Filipović, modnog ateljea NF Hats iz Novog Sada, a program su upotpunili parada fijakera i izbor najlepše zaprege, najmlađi voltižeri, dečji animatori, zumba dens, trka džokeja i drugi sadržaji.

Izvor. Hipodrom Šabac

Svideo vam se tekst?