Дистрикт
У фокусу

Галопски окршај за медаљу

Гости и домаћини VII Шабачких коњичких свечаности и XI Меморијала краља Александра и данас препричавају утиске са празника галопа.

Муњевит излазак из старт машине (Фото: Ј. Губелић)

Први дан Шабачких коњичких свечаности обележили су галопским окршаји на 1000, 2000 и 1600 метара. У трци дана, окршају трогодаца на 2000 метара, тријумфовао је Атил Трлић, Шт. „Трлић“ са Гораном Мешетовићем у седлу. Пехар “Женске миље”припао је, у жестоком фото финишу “Калини Лејди”, Славише Вујковића, са Тиком Вујковићем у седлу, пошто је за кратку главу савладала Радукићеву “Пјур Перл”. У трци на 1000 метара најбржи је био “Мр Максимус”, Ненада Ђурића, тренер Бојан Шендековић, јахач Александар Шашић, а на истој дистанци међу двогодим галоперима прва на циљу је била Филимоновићева “Кардинале”, тренера Мирослав Колара, јахача Иље Москова.

Публика са одушевљењем прати галопски обрачун (Фото: Ј. Губелић)

Други дани празника галопа обележио је нови рекорд на 1.600 м, четврти тријумф Штале “Интергај” у трци “Меморијал краља Александра”, велики број посетилаца и гостију и богат програм. Штала “Интергај” и тренер Габор Маронка дошли су до четврте победе у Меморијалу краља Александра – Мерион, победник Мађарског дербија 2016. стазу од 2400 м претрчао је у времену 2:28,4, а у његовом седлу славио је Чех Мартин Лаубе. Други у овој великој трци био је “Роксет Батлер”, КК „Ивановић“, трећи “Раби“ Дејана” Вујичића, а четврти “Орнамент” из стале КК „Крајишник“.

Најмлађи се уче љубави према коњима (Фото: Ј. Губелић)

Другог дана Шабачких коњичких свечаности пао је и један рекорд – у Шабачкој миљи “Блек Монк”, КК „Перјаник“ стазу од 1609 м прешао је у времену 1:35,9, оборивши ранији рекорд “Принца Сурчнског” и “Мартија Мистерије” 1:36,4. Славили су још Торино Хил, Ашковића, са Тиком Вујковићем у седлу, у Супер спринту на 1000 м у времену 0:57,7.

Галоп за медаљу (Фото. Ј. Губелић)

Пехар Двогодачког купа припао је Меџик Мени, Дејана Вујичића и Нике Шендековић, тренер Бојан Шендековић, јахач Александар Шашић, а Меморијал Драган Кића Поповић добио је Терор, Војина Рашића, са Миланом Конкољем у седлу.

Ревија шешира (Фото. Ј. Губелић)

Ласкаве титуле понеле су и најшармантије даме, уз ревију фасцинатора Наташе Филиповић, модног атељеа НФ Хатс из Новог Сада, а програм су употпунили парада фијакера и избор најлепше запреге, најмлађи волтижери, дечји аниматори, зумба денс, трка џокеја и други садржаји.

Извор. Хиподром Шабац

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима