Distrikt
Društvo

EPISKOP MILUTIN OPORAVLJA SE U KBC „DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ“(VIDEO)

Vest da su trojica sveštenika SPC u Valjevu  zaraženi korona virusom, među kojima je i episkop Milutin, uznemirila je mnoge Šapčane i Posavotamnavce jer je bio starešina manastira Kaona.

Vladika Milutin (foto: Đorđe Đoković/.kolubarske.rs/

Naslednik Vladike Jovana na tronu Eparhije šabačko – valjevske, Episkop Lavrentije (Trifunović) 1994. godine unapređuje ga u čin igumana, a 1998. u čin arhimandrita. Starešina kaonske obitelji postaje 1996. godine, kada mu Vladika Lavrentije na staranje poverava i manastir Lelić, koji time postaje metoh Kaone. Dužnost arhijerejskog namesnika posavotamnavskog obravljao je od 1999. do 2003. godine, kada postaje arhijerejski zamenik. Na tom položaju zatiče ga izbor za Episkopa australijsko – novozelandskog. Nakon tri godine službovanja na „petom kontinentu“, odlukom Svetog Arhijerejskog Sabora SPC vraća se u zavičaj, na tron Eparhije valjevske, ponovo vaspostavljene nakon 200 godina.
Danas se uspešno leči  u KBC „Dr Dragiša Mišović“, u Beogradu, a kako nam je potvrdio  doktor Ljubomir Ranković, oporavak ide dobro.

 

Svideo vam se tekst?