Distrikt
Zanimljivosti

DŽENTLMENI U AKCIJI

Iz godine u godinu sve je više šabačkih džentlmena koji simboličnim znakom pažnje – cvećem ili slatkišima, uveličavaju dan posvećen njihovim sugrađankama.

Saobraćajci u akciji (Foto: Distrikt)

Tradicionalno, šabački saobraćajci povodom 8. marta uručuju poklone damama koje poštuju saobraćajne propise.

Damama prija ovakav znak pažnje (Foto: Distrikt)

U centru grada svaku damu za volanom, zaustavili su da bi joj, kao znak pažnje, uručili cvet. Pokloni, pažnja i osmesi na sunčanom i važnom danu mogli su se videti na centralnoj gradskoj raskrsnici.

Zadovoljne dame za volanom (Foto: Distrikt)


Ovakvih situacija bilo je i u drugim delovima grada. Ispred Tržnog centra Roda, zaposleni u Zavodu za javno zdravlje Šabac poklanjali su pripadnicama lepšeg pola po jednu ružu.

Dan žena i podsećanje na zdravlje (Foto: Distrikt)

Ujedno, ovo je bio povod da se dame podstaknu na brigu o svom zdravlju.
– Mart je mesec posvećen ženama, ali u isto vreme mart je mesec borbe protiv raka. Slogan obeležavanja ovogodišnje kampanje upravo je posvećen prevenciji – rekla je Željka Ninković, master javnog zdravlja iz Odeljenja za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Povod za brigu i svakodnevnu pažnju (Foto: Distrikt)

Ovaj dan, ali i svaki drugi, povod je za brigu dama o njihovom zdravlju.

– Iz tog razloga Zavod za javno zdravlje realizuje jednu aktivnost kojom želi da osnaži sugrađanke da brinu o svom zdravlju i da je prevencija vrlo bitan faktor za očuvanje zdravlja svakog stanovnika. Dame su izuzetno pozitivno odreagovale na ovu našu akciju, mada svaki dan u godini treba da bude dan kada brinemo o našim damama – poručuje Ninković.

Lepo i korisno (Foto: Distrikt)

Oni koji nisu spremili cveće, dame su iznenadili slatkišima, pa su se u celofan upakovane bombone i čokolade delile u trgovinama i na drugim javnim mestima, a šabački džentlmeni ispunili su zadatak u potpunosti.

Svideo vam se tekst?