Distrikt
Društvo Zanimljivosti

DR MARKOVIĆ – VOLONTER U PENZIJI, EPIDEMIOLOG U DUŠI

Prim. dr Dragutin Marković, epidemiolog u penziji Zavoda za javno zdravlje Šabac, na današnjem radnom sastanku primio je zasluženo priznanje za poseban doprinos u radu Opšte bolnice Dr Laza K. Lazarević u borbi protiv Kovid-19 pandemije.

Važan doprinos u penzionerskim danima (Izvor: Opšta bolnica Dr Laza K. Lazarević Šabac)

Iako od 2012. godine nije radno aktivan, tokom marta i aprila prošle godine, dr Marković se odazvao i kao volonter nesebično ponudio svoje bogato znanje i iskustvo epidemiologa, koje je bilo izuzetno važno, pogotovo na početku širenja infekcije. U vreme kada je svaki dan bio bitan, menadžment Opšte bolnice u Šapcu, uz savete dr Markovića, uspeva da u kratkom vremenskom roku organizuje i prilagodi objekte i pomogne u edukaciji osoblja.

– Saveti kolege Markovića olakšali su formiranje crvenih zona, međuzona, zelenih zona i sanitarnih propusta. Time je omogućena bezbednost osoblja i pacijenata tokom pandemije Kovid-19. Ovom prilikom se zahvaljujemo doktoru Dragutinu Markoviću, u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Šabac na svemu što je učinio za svoj grad, profesiju i javno zdravlje. Čast je zvati Vas kolegom i prijateljem – rekao je dr Popović, direktor OB Šabac.

Iskustvo vrednije od svega ((Izvor: Opšta bolnica Dr Laza K. Lazarević Šabac)

Uz apel sugrađanima da se ne opuštaju,  dr Marković je istakao: -Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ali bitka nije dobijena. I dalje se moraju poštovati epidemiološke mere. Apelujemo na građane da se u što većem broju vakcinišu, kako bismo dostigli kolektivni imunitet i konačno pobedili aktuelnu pandemiju – poručio je dr Dragutin Marković.

IZVOR: https://bolnica015.org.rs/zahvalnica-za-prijatelja-uz-nas-kada-je-najpotrebnije/

Svideo vam se tekst?