Дистрикт
Занимљивости

ДИВЉА СВИЊА ПРОШЕТАЛА ШАПЦЕМ

Куда иду дивље свиње? Веровали или не – до центра Шапца.

Јутрос је ову фотографију, на путу до посла, забележила ветеринарка Светлана Мрковачки. У неверици је најпре помислила да је пас, јер је готово немогуће замислити дивљу свињу како мирно шета и пасе недалеко од центра града. Када се приближила, видела је да је нешто много веће.

– Јутрос у пола 8 кренула сам на посао, када сам угледала неку животињу како стоји на ливади код Камичке баште. Помислила сам прво да је пас, комшија има великог ротвајлера – прича зачуђено Светлана.

Дивља свиња у Шапцу (Фото: приватна архива)

Убрзо је схватила да је у питању дивља свиња, и покушала је да јој се приближи.

– Стајала је на трави када сам зауставила ауто. Није била у паници, али није била ни мирна. Природно, уплашила су је кола, није хтела да приђе. Како кренем колима да се приближим, тако и она настави да се креће. Одатле је отишла даље према насељу – каже ветеринарка, која је ипак успела да из аутомобила направи фотографију дивље животиње, пре него што се ова запутила према граду.  

Необичан призор за добро јутро (Фото: Дистрикт)

Дивље свиње честа су појава у индустријској зони Шапца, где на њивама према Сави проналазе храну и воду за пиће, али није уобичајено да залазе у насеља.

– Чини ми се да је дошла из правца Шабачке млекаре. Али ипак је морала проћи појас кућа поред пруге на Триангли. Ливада на којој је била јесте велика, али свуда около су куће – чуди се несвакидашњем призору ветеринарка.

Слично се догодило пре неколико година када је дивљи вепар из правца Срема препливао Саву и преплашено јурио улицама Шапца.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима