Дистрикт
У фокусу

БРОЈ ПОЗИТИВНИХ НА КОРОНУ У ШАПЦУ 45! СВЕ ПОРОДИЉЕ И ТРУДНИЦЕ НЕГАТИВНЕ

Од 53 особе са подручја Мачванског округа, колико је данас тестирано, 7 је позитивно на КОВИД 19 и то 5 из Шапца, а 2 из Лознице. Укупан број позитивних у Мачванском округу је 63. Добра вест је да међу зараженим нема здравстених радника.
Број позитивних у Шапцу од појаве вируса па до данас је 45, у Лозници 10, док је у осталим опшинама стање следеће:
Крупањ 5
Коцељева 2
Владимирци 1
Већина позитивних на овај вирус има благу клиничку слику.
После трудница, на корона вирус тестиране су и породиље које су отпуштене са одељења, али су боравиле у периоду када је једна бабица била заражена, и све су негативне. Укупно је тестирано 26 породиља и трудница и свима је тест показао да нису инфициране.
Раније је из Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић” саопшено да је из Службе гинекологије и акушерства двоје заражених здравствених радника  инфекцијом COVID-19 и они су упућени на лечење. Обављен је надзор одговорних институција и све наложене епидемилошко-хигијенске мере су извршене.
У овој установи, такође, раније су потврдили да је на COVID-19 инфекцију позитивано још 7 здравствених радника из Службе за инфективне болести.
Један здравствени радник изван Службе за инфективне болести је такође позитиван ( узоркован преко COVID амбуланте Дома здравља Шабац ).
Болница ради пуним капацитетом и у могућности су, обавештавају, да збрину све хитне и неодложне пацијенте у складу са тренутном ситуацијом.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима