Distrikt
Društvo

BRANKO GOLUBOVIĆ: “GOBLINI SU PONOSNI NA NAGRADU GRADA!” (VIDEO)

Branko Golubović Golub, frontmen grupe Goblini iz Jordana, gde se trenutno nalazi, za Distrikt govori šta njemu i članovima ovog benda znači Aprilska nagrada, koja im je ove godine dodeljena u kategoriji Ukupan razvoj i promocija grada Šapca.
– Aprilska nagrada grada Šapca za nas znači mnogo! Mi smo bend iz Šapca. I ovo je verovatno najveća nagrada koju jedan bend iz Šapca i jedan Šapčanin može da dobije – napominje vokal šabačkog pank rok benda, koji je za skoro tri decenije na muzičkoj sceni, postao prepoznatljivi simbol grada.

Priznanje za promociju lokalnih vrednosti grada pored Save širom Srbije i inostranstva ovog puta dobili su od Komisije zadužene za valorizaciju predloga, a još važnije, godinama unazad ogromnu zahvalnost imaju od Šapčana, koji sa ekstatičnim oduševljenjem njihove nastupe posećuju u rekordnom broju.
-Nadam se da smo je zaslužili i velika nam je čast da stanemo rame uz rame uz ostale laureate, kao i one koji su dobili ovu nagradu prethodnih godina – kaže Golubović i poručuje sugrađanima i najvernijoj publici:
-Zaista sam uzbuđen, hvala vam svima! Trudićemo se da vas ne razočaramo, ostajemo s vama. Ima nas!

Aprilske nagrade se od 2015. godine, kao najviše priznanje Grada Šapca u spomen na dan kada su Turci napustili ovaj grad 1867. godine, dodeljuju u nekoliko kategorija.
Ove godine, za ukupan razvoj i promociju grada Šapca, nagrada je dodeljena i poznatoj sportskoj porodici Fajfrić. Komisija je u kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanja ljudskih prava i sloboda, priznanje dala uzbunjivaču iz Valjeva Aleksandru Obradoviću, dok je za ukupan doprinos razvoja sela, poljoprivrede i mesnih zajednica nagrada dodeljena Mesnoj zajednici Prnjavor i poljoprivredniku iz sela Krivaja kod Šapca, Živodaru Aleksiću.

Zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa, obeležavanje Praznika grada Šapca i dodela Aprilskih nagrada za 2020. godinu odloženi su za jun.

 

Svideo vam se tekst?