Дистрикт
Култура

Crna kutija – Pad u budućnost

Izložbe Black Box, koja je otvorena u  galeriji Kulturnog centra Šabac, delo je autora čiji su radovi pristigli na konkurs Mikser Festivala i Fakulteta primenjenih umetnosti. To je zbirka audio-vizuelnih dela sabiranih tri godine, od 2015. do danas.

Radovi kreativnih

Projekat “Black Box”, platforma za podršku razvoja mladih autora iz oblasti likovnih umetnosti i prezentacije njihovog stvaralaštva u najširoj javnosti, predstavlja dela 100 autora odabranih na konkursu od strane stručnog žirija.

Marko Ladjusic i Igor Marsenic

Black Box 2017 sondirao je vizije bliske budućnosti mlade generacije umetnika, pod simptomatičnim naslovom „Pad u budućnost“. Stasavajući na razvalinama institucionalne kulture koja je, bez svežih ideja, planova i vizije, zaronila u potpunu hibernaciju, čitava jedna generacija našla se u bezizlaznom prostoru bez perspektiva, opasana zidovima nemogućnosti i ograničenjima za stvaralački rad.

Tajna jedne kutije

„Crna kutija“ je sinonim za skučenost, ali i šansa za akumuliranje energije neophodne za rušenje zidova. Šta nas čeka iza zidova, potpuna je nepoznanica. Da li sasvim izvesna provalija kojoj se prepuštamo slobodnim padom ili sutrašnjica dovoljno neizvesna da ostavlja šansu otvorenim scenarijima u čijim raspletima moramo uzeti daleko ambiciozniju ulogu od pukog posmatrača?

Black Box – Pad u budućnost

Vizuelni  izrazi pojedinaca, njihovi  umetnički doživljaji unutar svoje zajednice, porodice, kolektiva, akademske sredine, svog profesionalnog okruženja, javnosti, države, biće dostupni posetiocima tom trajanja ŠFL-a, do nedelje 29. Jula.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима