Дистрикт
Друштво Занимљивости У покрету

А ОД ЛОЗНИЦЕ МАТУРАНТИМА ГРАТИС МАТУРА! (ВИДЕО)

Град Лозница биће покровитељ овогодишње матурске вечери за матуранте све четити лозничке средње школе. Управа овог града донела је одлуку да за 840 ученика обезбеди салу, музику и храну за  прославу матурске вечери.

Бесплатна матура за 840 ђака (Фото: Дистрикт)

У свечаној сали “Лагатор”, која се налази у оквиру спортског центра, све је спремно за будуће матуранте и њихово најлепше вече.  Све ово, њих и родитеље, коштаће нула динара. За то се побринуо њихов град.

– На иницијативу градоначелника Видоја Петровића, ове године обогаћујемо читаву лепезу мера подршке где ће по први пут у историји нашег града локална самоуправа бити покровитељ, односно, сносиће трошкове за прославу матурске вечери за све ученике наше четири средње школе. Дакле, 840 матураната прослава матурске вечери неће коштати ни један једини динар, што је податак на који смо поносни и чиме се, мислим сврставамо међу једине или ретке локалне самоуправе у нашој земљи, која може да се похвали овим гестом –  каже Милан Југовић, помоћник градоначелника Лознице.

Ова идеја обрадовала Лозничане (Фото: Дистрикт)

Ту вест са осмехом дочекали су ђаци, али и породице које за матурске вечери деце издвајају доста новца.

– Ја сам била јако одушевљена, исто као и моја и све остале породице. Сматрамо да је ово јако лепа идеја и јако леп гест нашег града и надам се да ће прећи у традицију, па ће свакој следећој генерацији бити лепо – каже Николина Ћосић, матуранткиња.

Овој генерацији сигурно хоће, јер матурско вече ништа не кошта, а имају све што је потребно.

– Ја сам била одушевљена као и родитељи када су чули ту вест. Били су на неки начин срећни, јер сада тај новац може да се потроши на пример за пријемни за факултет и остале потребе, као што су шминка, фризура, одећа и све остало – каже Хелена Гајис, матуранткиња.

Град Лозница уступио салу матурантима (Фото: Дистрикт)

У Градској управи нису рачунали колико овај гест кошта град, јер, како истичу, најважније је да идеја заживи и да се матуранти лепо осећају за њихов важан дан.

– Заиста смо сви одушевљени овом идејом. Сматрам да наш град Лозница шаље једну дивну слику у нашу државу и да ће се ова традиција наставити – истиче матуранткиња Теодора Видаковић.

У Градској управи истичу да верују да ће идеја заживети, али се надају да ће неко можда чак преписати модел којим се показује како град мисли о својим суграђанима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима