На Бадњи дан који се још у Северној Мачви назива и Пециндан, домаћини по традицији припремају божићну печеницу. Прасе се данас, по обичајима и уноси у кућу заједно са бадњаком. Печеница која се спрема за Божић по народном веровању доприноси срећи и благостању куће која је коље
Само у једној печењари уређено је и испечено више од 150 прасића. Пеку и данас да би испоручили све што су обећали.
-То је наш обичај, наша традиција. Људи једна чекају да почну са припремама, а нама је задовољство да радимо свој посао – каже Аца Јакшић оу Мајура.
А треба и печеница и богата трпеза, да би година била берићетна. За тај дан нико не рачуна колико ће потрошити.
-Нико се печенице не одриче и нико не пита колико кошта. То је наш обичај и мора се поштовати – каже Аца.
А ко рачуна, она каже да печеница са ређењем и печењем изађе око 100 евра јер је цена скочила пред Божић. И важно је да прасе буде цело, са главом, која се једе на Мали Божић, у народи познат као Српска Нова година.
Овим божићним обичајима верује се да се утиче на плодност поља, размножавање стоке, али и здравље људи.