Дистрикт
У фокусу

Učenici OŠ”Janko Veselinović” najbolji na prijemnom

Učenici šabačke Osnovne škole “Janko Veselinović” osvojili su najviše bodova na prijemnom ispitu za upis u srednju školu. Oni su u ukupnom zbiru sva tri testa pokazali najboje znanje od svih osnovnih škola. Direktorka škole, Ljiljana Stojanović, čestitala im je postignuti uspeh, kao i nastavnicima koji su trudom doprineli ovom rezultatu.

Najbolji od najboljih

„Dragi osmaci, u konačnom zbiru bodova sa sva tri testa na završnom ispitu najbolji ste u Gradu. Čestitaju vam na trudu i uspehu svi učitelji, nastavnici i ostali zaposleni u školi. Sigurni smo da će biti još vaših uspeha na koje ćemo biti ponosni“, napisala je na stranici škole LJiljana Stojanović,  direktor Osnovne škole “Janko Veselinović”.

Polagao se ispit z srpskog/maternjeg, matematike i kombinovani test (Foto: http://srednjeskole.edukacija.rs)

Rangiranje učenika prilikom upisa u srednju školu vrši se na osnovu bodova ostvarenih uspehom tokom školovanja (maksimalno 70) i bodova stečenih na malom maturi (maksimalno 30). Za upis u specijalizovane srednje škole prilikom rangiranja uzimaju se i bodovi koje su učenici stekli učestvovanjem i osvajanjem nagrada na nekom od takmičenja na državnom ili međunarodnom nivou.

Dan odluke za sve osnovce

U opštini Šabac nalazi se trinaest škola čija je delatnost osnovnoškolsko obrazovanje. Pored Šapca, osnovne škole u ovoj opštini nalaze se i u mestima: Volujac, Prnjavor, Zminjak, Majur i Lipolist.Osnovne škole u Šapcu – Osnovna škola “Janko Veselinović”, “Jevrem Obrenović”, “Laza K. Lazarević”, “Nata Jeličić”, “Nikolaj Velimirović”, “Stojan Novaković”, “Sveti Sava”, “Vuk Karadžić”, “Dositej Obradović” – Volujac, “Jovan Cvijić” – Zminjak, “Majur” – Majur, “Vojvoda Stepa” – Lipolist, “Kralj Aleksandar Karađorđević” – Prnjavor

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима