Дистрикт
Друштво

ТРОГОДИШЊИ ПАВЛЕ ЗАПЛИВАО ЗА ЧАСНИ КРСТ И ОДУШЕВИО СРБИЈУ (ВИДЕО)

Најмлађи али најхрабрији, тако би се могао описати трогодишњи Павле Ракић, који је у пратњи свог оца пливао за Часни крст на Богојављење у Шапцу. У првом реду, у наручју тате Милана, Павле је све време слао пољупце и махао окупљеним Шапчанима ничим не показујући да му је хладно.

Павле у наручју оца Марка (Фото: Дистрикт)

Када би се остали ученици помолили, отац би га учио да се крсти и моли. Павлов потез многи су пропратили позитивним коментарима, аплаудирајући њему али и породици која своје дете васпитава да негује традицију и вредности.

Молитва за ученике (Фото: Дистрикт)

За Часни крст у Шапцу пливало је око 70 учесника, међу којима три даме.
Након освећења савске воде, крста и благослова учесника, уследило је пливање Савом у дужини од 33 метра, који представљају године Христовог живота, а до Часног крста први је стигао Војин Миленковић из Крушевца.

Пливало седамдесетак учесника, међу којима и три даме (Фото: Дистрикт)

Он је у Шабац дошао на девојачку славу своје супруге, а како је рекао, пливао је за своју кћерку Петру и супругу Тамару.

Победник Војин Миленковић из Крушевца. (Фото: Дистрикт)

Овај догађај пратило је више хиљада Шапчана, а организатор је била Туристичка организација Града Шапца.

„Драго нам је што су Шапчани показали спремност и жељу да на овај велики празник запливају и испоштују традицију и обичај пливања 19. јануара“ – рекао је Душан Симић, директор ТО Шабац.
У име организатора Туристичке организације града Шапца, директор Душан Симић уручио је поклон победнику као и захвалнице свим учесницима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима