Дистрикт
Друштво У покрету

ШАПЧАНКЕ ОСТВАРИЛЕ ЖЕЉЕ ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉА

Једна порука на друштвеним мрежама ових дана ујединила је Шапчанке. Она гласи – У Устаничкој 19 налази се Дом за децу и омладину без родитеља „Моше Пијаде”. Тренутно је у овој радној јединици београдског Центра за заштиту деце Звечанска њих 30, од предшколског узраста до 20 година, а у наставку су биле њихове жеље. Ту поруку најпре су делиле на друштвеним мрежама, а онда почеле да остварују жеље.

Објава на друштвеним мрежама у којој су дечје жеље (Фото: Дистрикт)

Лидија је пожелела пиџаму, а Неца ауто на даљински. Милош хигијену, а Ванеса бојанку. Њихове скромне жеље гануле су Шапчнаке и оне су одмах кренуле у акцију.

–        Сама сам одлучила да нешто узмем и написала сам да ко жели може да ми се придружи, тако да су ми се придружиле колегинице из породилишта, рекле да ће да спакују и јавило ми се доста жена, мама из Шапца, које су биле раде да спреме пакетиће – каже Јасмина Вереш.

Заједничким снагама у хумано дело (Фото: Дистрикт)

И спремиле су, више од онога што се нашло на списку. А жеље једноставне и скромне, баш као и они.

–        Њихове жеље су ме баш гануле пошто и ја имам децу, а ова деца су толико скромна да сам одлучила да купим нешто и донесем овде. И доста мојих пријатеља се јавило, што је мене баш одушевило, скупили смо шта смо могли – мало шминке, хемије, неке играчке – каже Шапчанка Татјана Јовановић.

Потрудиле су се и око паковања (Фото: Дистрикт)

И не само да су им оствариле жеље, већ су на кратким порукама додале и своје.

–        Драга дечице, све најлепше у новој години и све ваше жељице мале и велике нека се испуне. Да једног дана створите своје породице и будете срећни и хумани људи. Да чувате своје породице и да останете добри људи. Волимо вас, поздрав из Шапца – написала је на папир своје жеље за малишане Виолета Арсеновић.

Топле речи значе колико и поклон (Фото: Дистрикт)

Све Шапчанке имале су исти циљ, да им макар мало улепшају празнике.

–        Мени ће највише значити да се неко дете обрадује, да смо успеле да изазовемо осмех и да неко од те деце уђе срећан у наредну годину, која ће, надам се, бити боља од ове – каже Татјана Јовановић.

За децу без родитељског старања (Фото: Дистрикт)

Поклоне ће уручити следеће недеље, уз уверење да тако мотивишу и друге да чине исто, јер када ћемо, ако не сада.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима