Дистрикт
Занимљивости

ШАМПИОН У ЈЕДЕЊУ ПАПРИЧИЦА ЉУЋИХ ОД ОДБРАМБЕНОГ БИБЕР СПРЕЈА

Шапчанин Драган Ђуричић победник је такмичења у једењу чили паприка чија љутина износи три милиона и двеста хиљада сковила! Актуелни шампион у једењу љутих папричица за 2020. годину победио је на такмичењу које је недавно одржану у Шиду и то у 21. кругу, тако што је у сваком претходном појео све љуте паприке које су му сервирали, али и најљуће словачке кобасице.

Шампион у једењу љутог (Фото: Дистрикт)

Љуте папричице Драгану Ђуричићу су омиљена салата. О укусима не расправља, али за своју омиљену храну само кратко констатује.
– За мене су паприке веома укусне и нису љуте, а за обичног човека верујем да је то љуто – каже Драган, актуелни шампион у једењу љутих паприка, који без много муке једе храну чија љутина надмашује јачину одбрамбеног бибер спреја.

Једе паприке од 3.200.000 сковила (Фото: Дистрикт)

Да он није обичан човек доказао је на такмичењу у једењу љуте паприке, које је недавно организовано у оквиру 23. Сремске свињокољијаде и кобасицијаде. Без проблема издржао је све – од најслабије чили папричице од 250 хиљада сковила, затим најљуће на свету словачке кобасице, паприка од 1,2 милиона сковила у трећем кругу, преко специјалних папричица од 2,2 милиона јединица на сковил скали, па до оних какве никада у животу није пробао, да би стигао до шампионске титуле.
– После сваког круга су питали да ли настављам даље, да ли ми је добро. Мој одговор је увек био да настављам, тако да сам победио у 21. кругу. Ја чак нисам пио ни млеко, јер нисам знао да то мало хлади стомак, све док ми нису скренули пажњу. Организатори су били запањени, рекли су да никада нису видели човека да може да поједе толико љутог – прича овај Шапчанин, носилац несвакидашње титуле.

Није знао да сме да ублажи љутину (Фото: Дистрикт)

Иако су сви очекивали да се преда у трећем кругу, што се углавном догађа на оваквим надметањима, он је издржао седам пута дуже.
– Чак су се сви шалили да организатори неће имати довољно паприка. Ја се никада нисам сусрео са таквом љутином, међутим, то очигледно није било довољно љуто за мене – прича Драган.

За њега нема довољно љуте хране (Фото: Дистрикт)

Љуте папричице, рен и љуте салате омиљена су му храна, коју веома лако подноси. Међутим, и сам признаје да је ово такмичење, изазов који није био ни налик уобичајеном једењу љутих папричица.
– Гори буквално све, непце, образи унутра, комплетна слузокожа. Онда кад прогуташ буквално запали грло, а у желуцу се осећа топлина и љутина. Мени то прија. Међутим, ја нисам никада гледао та такмичења јер сам се на ово сасвим случајно пријавио када сам био на кобасицијади, али сам издржао – објашњава дебитант и шампион у овој необичној дисциплини.

Наставиће да се такмичи (Фото: Дистрикт)

Ово искуство за њега је посебно, а извукао је и занимљив закључак.
– Ја сам сигуран да је теже победити у једењу љутих паприка, него на изборима – прича кроз шалу.
Актуелни српски шампион намерава да настави да се такмичи у овој дисциплини јер је сада закључио да му добро иде.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима