Distrikt
U fokusu

SAMO JEDAN ZDRAVSTVENI RADNIK U PORODILIŠTU POZITIVAN NA KORONU

Nakon saznanja da je kod jedne babice u šabačkom porodilištu utvrđeno prisustvo korona virus, testirano je 68 zdravstvenih radnika, 31 juče iz prve smene, a 37 danas iz ostalih smena od kojih je samo jedan uzorak pozitivan na Kovid 19.  Reč je o medicinskoj sestri koja je bila u smeni sa babicom pozitivnom na koronu i intezivno se družila.

-Akušerska sestra koja je prva zaražena, i pored tegoba dolazila je na posao, a tek kada je lekar primeto da kašlje i posavetovao je da napusti posao, ona je priznala da ima tegobe od ranije – objašnjava naš izvor.

Zavod za javno zdravlje, obavio je dezinfekciju prostora i uzorkovao sve zaposlene iz te službe. Srećom, ispostavilo se da je od 68 zaposlenih samo jedan uzorak pozitivan. Reč je o medicinskoj sestri, koja je odmah izolovana. Ona će biti prebačena u bolnicu za lakše obolele u Beogradu.
Odeljenje Porodilišta u Šapcu je dezinfikovano i uspostavljen je normalan i bezbedan režim rada, a svi porođaji se obavljaju prema predviđenim zdravstvenim protokolima.

Svideo vam se tekst?