Distrikt
U pokretu

ŠABAČKA GIMNAZIJALKA PREDSTAVLJA SRBIJU U EVROPSKOJ UNIJI

Šapčanka Janja Janković izabrana je za mladu ambasadorku Evrope. U konkurenciji 70 kandidata iz Srbije, Janja se plasirala među desetoro mladih evropskih atašea i ambasadora koji će predstavljati našu zemlju.
Želja da predstavlja svoju zemlju joj se ostvarila. Ali, nije bila dovoljna samo želja.

Izabrana za ambasadorku Evropske Unije (Foto: Distrikt)

Trebalo je, najpre, da u kratkom videu ubedi glasače da baš ona zaslužuje da bude evropski ambasador i to u konkurenciji mladih Zapadnog Balkana.
– Ušla sam u top 12 najviše rangiranih u svojoj državi i to mi je omogućilo da idem u poslednji krug takmičenja, gde je žiri odabrao svojih 10 favorita, odnosno 5 ambasadora i 5 atašea – objašnjava mlada Janja put do ove sjajne uloge.

Ovako se predstavila mlada Šapčanka (Foto: Distrikt)

Tome je prethodilo ulaganje u znanje, pa se mlada šabačka gimnazijalka okušala u glumi, pevanju, trenira odbojku, predvodi učenički parlament, aktivna je i u Savetu mladih grada. Želi da studira međunarodne odnose, ali i pusti svoj glas i čuje tuđe stavove. Ima jasan cilj šta će raditi kao mlada ambasadorka.

Lepa i talentovana (Foto: Distrikt)

– Moj cilj trenutno je da oformimo mini blog, Jutjub kanal, koji će biti poput enciklopedije za mladost 21. veka, odnosno za ljude koji žele da postanu erudite 21. veka – predstavlja svoje planove Janja.

Brojna interesovanja kvalifikovala su je za ovu poziciju (Foto: Distrikt)

Pleni i u društvu, i to osećaju njeni prijatelji. O njoj imaju samo reči hvale.
– Janja je zaista primer kako bi devojka u današnje vreme trebalo da izgleda, kako da se ponaša, kakva interesovanja da ima. Mnogo sam ponosna na nju – priča drugarica Jovana Arsenović.

Glas joj je najdraži adut (Foto: Distrikt)

Na Janjin uspeh ponosni su i u njenoj školi. Nije čudo što je i profesorima podjednako draga, jer sa takvom decom, pravo je zadovoljstvo raditi.
– Osim dobrog predznanja, želje, volje strasti da uči i da se uvek usavršava, Janja je jedno divno vaspitano dete, što ne mogu da kažem da je danas retkost, ali je svakako prednost u ovim vremenima. Mogu samo da budem srećna što je Janja bila u mom odeljenju, što sam imala čast da se sa njom družim, i sa njom da razgovaram – ističe razredna starešina Ljiljana Dimitrić.
Njen glas će se sigurno čuti, a ovo je prilika da ga svi zapamte.

Svideo vam se tekst?